Uutiset

Sisäsiisti metallibändi Amession palaa elävien kirjoihin

Hevibändi Amessionin treenikämppä yllättää siisteydellään. Sisään ei mennä kengät jalassa, eikä missään näy kaljapulloja, tupakantumpeista puhumattakaan.

Valoa tosin on sen verran vähäisesti, että mahdolliset nurkissa piileskelevät villakoirat eivät pistä satunnaisen vierailijan silmään.

Hevibändin treenikämpäksi paikan leimaavat lähinnä valtava keskellä huonetta korokkeella oleva rumpusetti ja seinillä roikkuvat Metallica-liput.

Amession on yksi bändeistä, jotka soittavat ensi viikon perjantaina nuorisotila Asemalla järjestettävässä päihteettömässä bändi-illassa.

Samassa paikassa bändi veti myös edellisen keikkansa. Siitä tosin on ehtinyt kulua jo pari vuotta.

– Ympyrä sulkeutuu, laulaja Ari Kouhia alias Sir Gary luonnehtii.

Edellisestä keikastaan lähtien Amession on viettänyt hiljaiseloa. Vuosiin on mahtunut kaikenlaisia pieniä vastoinkäymisiä, motivaatio-ongelmia ja jäsenten vaihtumista. Siis ihan perinteistä hevikamaa.

– Meillä oli vähän sisäisiä erimielisyyksiä. Vanha kitaristi lähti bändistä ja me loputkin meinattiin melkein panna pillit pussiin, Sir Gary kertoo.

Nyt tilanne on poikien mukaan paljon parempi. Uusin jäsen, kitaristi Marko Niutanen, on pannut tuulemaan. Hän on ryhtynyt kitaran soiton lisäksi myymään bändiä aktiivisesti keikoille.

– Kun saatiin toi Marko bändiin, niin se pisti rattaat pyörimään. Ilman sitä oltas varmaan samassa pisteessä edelleenkin. Marko teki sen, mistä me muut vaan oltiin puhuttu, kitaristi Toni Helaakoski sanoo.

”Maailman paskin
hevibändi”

Kun bändin jäseniltä yrittää kysellä, minkälaista musiikkia he soittavat, kunnon vastausta ei meinaa tulla millään.

– Keskimäärin aika huonoo musaa, huikkaa joku.

Helaakosken mielestä Amessionin bändipaidoissa seisova teksti ”Onhan sitä paskempaakin kuultu (en vaan muista missä)” kuvaa heidän musiikkiaan hyvin.

– Niin, Markohan on markkinoinut meitä maailman paskimpana hevibändinä, pojat nauravat.

Rumpali Allu Haahtela yrittää pitää asiallista linjaa yllä. Hän muotoilee bändin soittavan välistä hieman jopa melodista, mutta pääasiassa trash-vivahteista metallia.

Niin että mitä?

– No jos johonkin toiseen bändiin meitä pitäisi verrata, ehkä noi uusimmat biisit on eniten Slayeriä, Haahtela ja Helaakoski analysoivat.

Kitaristi Niutanen esittää omalaatuisimman kuvauksen bändin musiikista.

– Jos joku on käynyt sellasessa uudenaikasessa hammaslääkärissä, missä korviin tulee kaikenlaisia ääniä, että kipu unohtuis, niin meidän musiikissa käytetään niitä ääniä, hän naureskelee.

Kolmas julkaisu
tulossa

Amession on tähän mennessä julkaissut kaksi demoa. Niitä on myyty muutamia kymmeniä kappaleita.

– Demojen kanssa oli lieviä toimitusongelmia. Silloin, kun niitä olisi mennyt, niitä ei ollut saatavilla, Sir Gary sadattelee.

Enemmän suosiota Amession onkin kerännyt internetin kautta. Bändin kotisivuilta on ladattu heidän biisejään reilut 25 000 kappaletta.

– Eli sellaset viistuhatta demoo on periaatteessa lähtenyt sitä kautta maailmalle, Sir Gary laskee.

Tänä vuonna poikien olisi tarkoitus saada kolmas julkaisu ulos. Pari biisiä onkin jo valmiina koneella. Bändin edelliset demot on nauhoitettu treenikämpillä.

– Sen kyllä kuulee äänenlaadusta, Tommi Jaakkola sanoo.

Haahtela kertoo, että seuraavaa demoa olisi tarkoitus mennä tekemään ihan oikeaan studioon.

Mitään pidemmän tähtäimen tavoitteita bändillä ei ole. Lähitulevaisuudessa tarkoituksena on tehdä lisää biisejä.

– Jos saataisiin kasaan tunnin-puolentoista setti, että kehtaa myydä ihan omiakin keikkoja, Niutanen kaavailee. (HäSa)

Päihteetön bändi-ilta perjantaina 20. toukokuuta kello 19 nuorisotila Asemalla. Esiintyjinä Amession, Rocktum, Blind ja duo Matti Koivu ja Antti Rajala. Liput 2 euroa. Illan aikana myös tietoiskuja päihdeasioista ja mielenterveydestä sekä nuorisojärjestöt esittäytyvät.

Illan on järjestänyt Pikku-Pena Nyholm yhdessä nuorisotoimen ja päihdehuollon kanssa.

Päivän lehti

28.1.2020