Uutiset

Sisäsiittoinen Hämeenlinna

Tässä kaupungissamme on paljon ihania asioita kuten Aulanko, huikeat golf-kentät, Vanajanlinna, tulevat asuntomessut, Hämeen linna ja sen ympäristö, erinomainen kulttuuritarjonta, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja niin edespäin.

Jotain negatiivista kuitenkin on näiden muutamien vuosien ja monien mielenkiintoisten tuttavuuksien kautta tullut ikävästi ilmi.

Lähes kaikkien edellä mainittujen ihanuuksien ja niiden kehittämisen taustalla ovat olleet muualta tulleet ihmiset; heidän luovuutensa ja palava intonsa elää ja toimia asiansa puolesta.

Varsinaiset syntyperäiset hämeenlinnalaiset tyytyvät peesailemaan ja hoksaavaisimmat heistä hyötymään muualta tulleiden ideoista esimerkiksi yritystoiminnassa tai vastaavaksi luettavassa. Ihailtavaa on tietenkin hoksata edes jotain…

Yhden asian Hämeenlinnan alkuperäiskansa kuitenkin on oivaltanut hienosti: pidetään oma piiri tiiviinä, niin ”häiriöitä” ja hallitsematonta liikehdintää tai hauskuutta on mahdollisimman vähän. Eli mennään naimisiin ja tehdään lapsia vain omaan piiriin kuuluvien kanssa.

Lisäksi on vältettävä tutustumasta ”ulkopuolisiin” tarkemmin, koska he saattaisivat sekoittaa kaupungin hallitut kuviot pysyvästi. Tämän huomaa valitettavan usein juuri silloin, kun lähtee viettämään aikaansa paikoissa, joihin ihmiset yleensä kerääntyvät tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan mielipiteitä tai jopa pitämään hauskaa. Niissä ei kerta kaikkiaan VOI tutustua alkuperäisesti paikallisiin ihmisiin. Ainakaan kunnolla. Ja ilman paikalllisen hirmuista humalatilaa.

Lähes poikkeuksetta mukavimmat ja pysyvimmät ystävät ovat löytyneet muualta muuttaneiden joukosta. Tämä ei sinänsä ole henkilökohtainen ongelmani, mutta johtaa siihen että suvut Hämeenlinnassa ovat jo ilmeisesti alkaneet sekoittua läheisesti toisiinsa, koska havaittavissa on sisäpiirin ahdasmielisyyttä ja jopa älyllistä puutteellisuutta tietyillä osa-alueilla.

Muutoin asia ei huoleta, mutta Hämeenlinnan maine hienona kotikaupunkina turhaan hieman kärsii siihen asti kunnes muualta tulleet saavat vallan ja se alkaa näkyä katukuvassa ja tuntua arjessa.

Hämeenlinna on upea kaupunki ja sen sijainti on loistava kauneimman Sydänhämeen ytimessä. Koettakaamme me muualta tulleet tehdä tästä paikasta elävä! Unohduksiin kaavoihin kangistuminen ja jäykkyys sekä kunniaan vanha suomalainen avarakatseisuus ja mukaan ripaus eri maakunnista (tai jopa maista) tulevien aikaansaamaa vaihtelua totuttuihin kuviohin.

Rakkaudesta

Hämeenlinnaan

Mainos