fbpx
Uutiset

Sisu Hockey perusti oman Leijona-kiekkokoulun

Sisu Hockey aloitti Leijona-kiekkokoulun 5–8-vuotiaille lapsille. Tytöille ja pojille tarkoitettu kiekkokoulu tarjoaa kaksi kertaa viikossa pääsyn jäälle luistelemaan, leikkimään ja pelaamaan kokeneiden ohjaajien opastamana.

Leijona-kiekkokouluista muodostuu Suomen suurin lasten jääkiekkojoukkue, mukana on lähes 200 seuraa ja jopa 12 000 lasta ympäri maan.

Sisu Hockey Hämeenlinna aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Uusi jääkiekkoseura jatkaa Hauhon Sisun jääkiekkojaoston toimintaa Hämeenlinnassa.

Aivan aloittelijoille suunnattua kiekkokoulutoimintaa ei Sisu ole aiemmin järjestänyt. Nuorimmat pelaajat ovat perinteisesti tulleet lajiin isompien sisarusten vanavedessä ja harjoitelleet itseään vanhempien pelaajien mukana.

Sisun kiekkokouluryhmässä on mukana 5–7-vuotiaita pelaajia. Leijona-kiekkokoulun tapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua ja kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä.

Harjoitteet mukautetaan lapsen ikä- ja taitotasoa vastaaviksi, minkä ansiosta lapsi voi olla mukana Leijona-kiekkokoulussa useamman vuoden tai siirtyä taitojen karttuessa oman ikätasonsa joukkueeseen.

Leijona-kiekkokoulut ovat Suomen Jääkiekkoliiton lanseeraama ja valvoma tuote. Jääkiekkoliitto antaa selkeät ohjeet ja toimintatavat seuroille kiekkokoulujen järjestämiseen.

Pelaajilla on yhtenäiset pelipaidat, ohjaajat saavat koulutuksen ja kiekkokouluja varten kehitetyt valmiit harjoitusohjelmat taidoiltaan eri tasoisille lapsille.

Sisu Hockeyn valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirta vastaa Sisun Leijona-kiekkokoulusta ja on erittäin tyytyväinen Jääkiekkoliiiton seuroille antamaan tukeen.

– Jääkiekkoliiton Hämeen alueen valmentajakoulutukset ja -koulutusmateriaalit antavat hyvän pohjan junioreiden valmentamiseen. Pedagoginen osaaminen ja lapsen kohtaaminen ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin jääkiekon lajitaitojen hallitseminen, sanoo Pohjanvirta.

Sisun Leijona-kiekkokoulu harjoittelee Hämeenlinnan harjoitusjäähallissa maanantaisin kello 18.15 ja lauantaisin kello 10. Mukaan mahtuu lisää pelaajia, lisätietoja löytyy Sisu Hockeyn nettisivuilta.

Asiasanat

Menot