Uutiset

Sitkeää ja sinnikästä

Hämeenlinnan Pallokerhon tämän kauden jääkiekon liigaottelut kannattaa katsoa ihan loppuun asti. Kerho on nimittäin järjestänyt otteluissaan sellaista lopun draama, ettei paremmasta väliä. Perjantaina se oli vielä kuusi minuuttia ennen loppua kaksi maalia takaa-ajajana, mutta tuuletti lopulta kahden pisteen voittoa 3–2 (0–0, 0–1, 2–1) -numeroin.

Perjantai-illan HPK-sankari oli Joni Tuulola. Toisen polven liigakiekkoilija teki ensin alivoimalla 2–1-kavennuksen Juha Koiviston ja Tuomas Vänttisen syötöstä ja ohjasi viimeisellä minuutilla Eero Somervuoren laukauksen maaliin. Somervuori puolestaan onnistui Jesse Saarisen kanssa voittomaalikilpailussa.

Tuulola pääsi juhlimaan liigauransa ensimmäistä kahden maalin peliä.

– A-nuorissa tein viime kaudella jossain pelissä kaksi maalia, mutta liigassa tämä oli ensimmäinen kerta. Ei näitä liikaa tule, Tuulola nautti.

Uskoa riittää joka tilanteessa

TPS-ottelu oli Kerholta parempi kuin esimerkiksi keskiviikon SaiPa-ottelu. Se menetti otetta ainoastaan toisen erän toisella kymmenminuutisella, mutta muuten HPK oli ottelussa parempi joukkue. Ja vaikka pahalta näytti, kun Joonas Vihko sai kuusi minuuttia ennen loppua vielä rangaistuksen, ei joukkue luovuttanut.

– Joukkueessa on kova usko tekemiseen. Itseluottamus on jokaisella pelaajalla tapissa. Pienet asiathan nämä pelit ratkaisevat. Jokainen uskoo, että tulemme takaa, vaikka olisimme neljä maalia perässä, Tuulola mietti.

TPS-voitto oli HPK:lle kuudes peräkkäinen. Ensimmäisissä peleissä pisteitä ei tullut ihan samaan tahtiin, mutta pelaajilla luotto on ollut koko ajan yhtä kova.

– Emme ole kopissa epäilleet kertaakaan, ettemme olisi mukana kärkikahinoissa, tulokaspuolustaja muistutti.

Sekin näkyy kaikista, että Kerhossa on tällä hetkellä kiva pelata.

– Minä en ainakaan haluaisi pelata missään muussa joukkueessa. Joukkueen henki on aivan mainio, Tuulola hehkutti.

Arvonen kiitteli joukkuettaan

 HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui ansaitusti joukkojaan ottelun jälkeen.

– Pelasimme varsinkin ensimmäisen erän pirun hyvin. Viisikon tiiviys oli sellainen kuin olemme hakeneet. Toisen startti oli myös hyvä. Paketti alkoi kuitenkin hajota, kun hallitsimme peliä vähän enemmän. Silloin luistimme puolustuspelaamisesta. Nousu oli taas helkutin hieno, Arvonen arvioi peliä.

Päävalmentajan mielestä HPK:n sitkeys tulee perisuomalaisesta ominaisuudesta.

– Sisusta se kertoo. Joukkueella on hirveä halu voittaa, ja totta kai voitot ruokkivat itseluottamusta. On hyvä, että meillä löytyy tällä hetkellä neljä kenttää, jotka pystyvät peliä jauhamaan. Siihen olen tyytyväinen, Arvonen sanoi.

Otto Paajanen ja Saku Salminen palasivat Kerhon kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen. Heille tekivät tilaa Toni Jalo ja Eetu-Ville Arkiomaa. Joni Myllykoski puolestaan osoitti, että HPK:lla on kaksi mainiota maalivahtia. Myllykoski ei voinut Steven Seigon ja Ryan Laschin (1+1) maaleille mitään. Voittomaalikilpailussa hän päihitti virkaveljensä Teemu Lassilan. Myllykoski torjui sekä Radek Smolenakin että Tadas Kumeliauskasin yrityksen. Lassila ei puolestaan torjunut yhtäkään HPK:n yritystä. HPK:n ainoa epäonnistuminen tuli Zach Hamill tolppakudin jälkeen.

HPK jatkaa kolmen pelin liigaviikkoaan lauantaina kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot