Uutiset

Sitoutumaton, mitä suurimmassa määrin

Nimimerkki ”Tasapuolisuus” kirjoitti 11.5. historiallisen museon johtajavalinnasta poliittisena asetelmana. Kirjoituksessa väitettiin, että toimialajohtaja olisi esittämässä virkaan historiallisen museon ”vasemmistolaista amanuenssia”.

Mikään tästä ei pidä paikkaansa. Koska olen historiallisen museon amanuensseista ainoa hakija, kohdistuu väite henkilökohtaisesti minuun.

Olen koko elämäni pysytellyt tiukasti erossa puoluepolitiikasta ja olen edelleenkin mitä suurimmassa määrin sitoutumaton.

Kirjoittaja on varmaankin sekoittanut minut johonkin toiseen henkilöön. Valintaprosessi on vielä täysin kesken. Siihen saakka, kunnes virkaan on valittu vakinainen hoitaja, kannan vastuuta historiallisesta museosta virkaikäni perusteella.

Lähes kaksikymmentä vuotta museossa työskennelleenä minua kauhistuttaa kirjoittajan ajatus, että tätä tietoa ja taitoa vaativaa työtä voisi hoitaa ja johtaa poliittisin perustein.

Sillä, mitä pitkäaikaiselle työpaikalleni tapahtuu, on minulle suuri merkitys. Itse haluan kunnioittaa sitä henkistä perintöä, jonka isoisoisäni A.Th. Böök laski kaupungin harteille perustaessaan historiallisen museon.

Museolaitoksen etiikka on se ainoa aate, jota kohti tässä asiassa haluan kumartua.

Inka-Maria Laitila

Mainos