Uutiset

Sitten Kärppien kimppuun

Hämeenlinnassa pelataan tänäkin vuonna jääkiekkoliigan puolivälieriä – tällä kertaa Oulun Kärppiä vastaan.

HPK:n voittoputki venähti jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun Kerho päätti KHL-sarjaan siirtyvän Helsingin Jokereiden kauden ja tällä erää myös liigataipaleen 3–2 (1–1, 1–1, 1–0) -voitollaan.

Helpolla voitto ei HPK:lle tullut, vaikka se menikin vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon Borna Rendulicin maalilla. Lauantaina kurittomasti pelannut ja sikaillut Jokerit oli sunnuntaina ihan eri ryhmä, ja HPK sai tehdä täyden päivätyön jatkopaikkansa eteen.

Joukkueet tekivät kaksi ensimmäistä erää maaleja tasatahtiin. Jani Rita tasoitti Rendulicin johto-osuman avauserässä. Toisessa erässä Teemu Rautiainen vei HPK:n uudestaan johtoon, mutta kuutisen minuuttia myöhemmin Markus Hännikäinen tasoitti.

Kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, että ratkaisua joudutaan hakemaan jatkoeristä. Teemu Rinkinen kuitenkin oli eri mieltä, ja iski 3–2-voittomaalin kuusi minuuttia ja kymmenen sekuntia ennen erän loppua.

– Kyllähän maalinteko hyvältä tuntui. Olin viime viikolla vähän aikaa vatsataudissa, eivätkä energiat ole vieläkään ihan tapissa. Painoakin lähti kolme kiloa. Mukava oli pelata, ja sain kruununa tehdä vielä viimeisen maalin, Rinkinen sanoi.

”Oho, sinne meni”

Hän ei ollut mukana lauantaina, kun HPK oli ylivoimainen Helsingissä. Sunnuntain pelipaikka avautui, kun Joonas Vihko joutui jäämään kokoonpanosta pois.

– Jokerit oli tänään hyvä. Se tuli kovaa päälle, ja peli oli intensiivistä.

Kesken kauden Kerhoon tullut Rinkinen räjäytti yli 5 000 katsojaa riemuun, kun Aleksi Laakson syöttö osui sopivasti kohdalle.

– Ei siinä oikein mitään tullut mietittyä. Pitkään aikaan en ollut maalia tehnyt, ja nyt oho – sinnehän se meni, Rinkinen myhäili.

Saros taas mainio

Kerhon voiton takuumiehiä oli taas maalivahti Juuse Saros. Saros torjui sunnuntaina 16 kertaa.

– Joukkueen takana on mukava pelata, kun kenttäpelaajat siivoavat maalin edustaa, Saros kiitteli.

Jokereiden parantunut peli heijastui myös Saroksen tontille, vaikka nuori mies ei torjuntatöihin joutunutkaan kovin usein.

– Heiltä löytyi vähän enemmän intohimoa ja yritystä. Peli oli paljon tiukempi, koska Jokerit teki siitä tiukemman.

Kerho pelasi Kärppiä vastaan runkosarjassa neljä kertaa, mutta joukkueen maalia vartioi joka kerta nyt jo Sportiin siirtynyt Frans Tuohimaa. Liigatulokas Saros pääsee kohtaamaan miljoonamiehet vasta perjantaina.

– Joukkueella on laaja materiaali ja se liikkuu mainiosti, Saros analysoi.

Kymmenen ottelun voittoputki on tiivistänyt HPK:n joukkuehenkeäkin.

– Emme ole missään vaiheessa miettineet kuin yhtä ottelua kerrallaan. Nautimme joka hetkestä. Päätimme silloin aikanaan pelata rennosti ja mahdollisimman hyvin, vaikka mahdollisuuksia ei enää olisi ollutkaan. Runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen huomasimme, että menimmekin ohi, Saros kertasi.

Tuohimaan siirtyminen Sportiin tiesi samalla sitä, että Saros pelaa kaikki loput pelit Kerhon maalissa.

– Fransin lähtö ei muuttanut omaa valmistautumistani. Ainakin tiesin sen, että peliaikaa on tulossa, maalivahti kertoi. (HäSa)

Asiasanat