fbpx
Uutiset

Siviilitavarat reppuun ja suunta kohti armeijaa

Kyllä kruunu pojistaan huolen pitää, sanotaan. Armeijaan lähtiessä kannattaa reppuun kuitenkin pakata hieman muutakin kuin pelkät eväsleivät.

Jo oman mukavuuden kannalta on syytä tietää, että armeijan alusvaatteet eivät välttämättä ole aina sopivinta kokoa tai muutenkaan mukavimmat mahdolliset. Palvelukseenastumispäivän aamuna kannattaakin matkaan lähteä alusvaate- ja sukkalaatikon kautta ja ottaa mukaan muutamat taatusti sopivat vaatekerrat. Pääsääntö on, että omia varusteita saa käyttää, kunhan ne eivät näy virallisten päällysvaatteiden alta.

Poikkeus siviilivarusteiden näkymättömyyteen tehdään lenkkitossujen kohdalla. Omaan jalkaan sopivat tossut takaavat intin hieman sisäänajettuja tossuja paremman tuloksen ensimmäisissä Cooperin juoksutesteissä, joita varuskunnasta riippuen saatetaan tehdä jo ennen ensimmäistäkään viikonloppuvapaata. Testissä menestyminenhän palkitaan lomalla.

Papereista mukaan kannattaa henkilöllisyystodistuksen lisäksi etsiä myös rokotustodistus, jota ilman kukaan ei välty viiden piikin rokotussarjalta.

Omat lääkkeetkin kannattaa muistaa pakata ensimmäisiä päiviä varten.

Känny hiljaiseksi ja kamera mukaan

Hyvä lääke koti-ikävään ja kaukokaipuuseen on kännykkä, jota yleensä saa käyttää palvelusajan päätyttyä. Vasta ostettua kommunikaattoria ei välttämättä kannata raahata mukana maastossa, sillä vesi ja syöksyt kivien päälle voivat ikävästi katkaista kommunikaation.

Jos kännykkää kaikesta huolimatta haluaa kantaa mukanaan marsseilla ja sulkeisissa, on hälytysäänen poiskytkeminen erittäin tärkeää oman ja palvelustovereiden palvelusmukavuuden takaamiseksi.

Kevyt, halpa ja helposti mukana kulkeva kamera puolestaan ikuistaa tupakaverit ja ikimuistoiset leirit tulevia vuosia varten. Vaikka intin aikana ei välttämättä uskoisikaan, niin jo parin vuoden päästä aika kultaa muistot.

Rahaakin kannattaa ottaa vähän mukaan, sillä ensimmäiset varusmiesten perinteisesti runsaista päivärahoista eivät välttämättä ehdi tulla ennen tutustumista sotilaskodin tarjontaan.

Viimeiseksi siviilireppuun kannattaa pakata oikea asenne: kyllä se siitä.

Tänään 14 750 varusmiestä ja -naista aloittaa palveluksensa.

Menot