Uutiset

"Six Pistols" ja tarmoa apteekista

Kuusi pistoolein varustettua miestä ryösti apteekin Rio de Janeirossa Brasiliassa. Heillä ei kuitenkaan ryöstöä tehdessään ollut mielessään pelkästään raha.

– He vaatimalla vaativat, että luovutamme heille impotenssista vapauttavia lääkkeitä. Mutta kyllähän heitä myös raha tuntui kiinnostavan, kertoo apteekin pomo Ailton de Souza.

Rahaa varkaat saivat mukaansa noin 5 200 euron edestä, ja sen lisäksi 100 rasiallista potenssilääkettä, arvoltaan yhteensä noin 2 000 euroa. Apteekkarin laskelmien mukaan jokainen kuudesta rosvosta pystyy pökkimään niiden voimalla kaksi kuukautta eteenpäin.

– He olivat hyvin tarkkoja siitä, mitä potenssilääkkeitä he mukaansa ottavat, Ailton de Souza toteaa.

STT-Reuters

Joulupukki joutuu muuttamaan pois Pohjoisnavalta

Uutistoimisto Reuters on artikkelissaan huolissaan siitä, miten käy joulupukin työpajan Pohjoisnavalla. Globaali ilmojen lämpeneminen kun on uutistoimiston mukaan tekemässä Pohjoisnavasta poroille mahdottoman paikan vetää lahjakasoja.

– Joulupukki joutuu häipymään Pohjoisnavalta vielä meidän lapsiemme elinaikana, Reutersin toimittajan Alister Doylen haastattelema ympäristöasiantuntija olettaa.

Jouluajan hittielokuva Napapiirin pikajuna tukee väitettä, jonka mukaan joulupukki todellakin asuu pohjoisnavalla. Reutersin juttu kuitenkin muistuttaa, että Suomi, Tanska, Ruotsi, Norja ja Islanti ovat jo vuosikymmeniä yrittäneet raivokkaasti omia pukkia itselleen.

Tanskassa on useampikin taho jo ilmoittanut, että ne tulevat takaamaan joulupukin työskentelyolosuhteiden pysymisen miellyttävän hyisinä. Muuttui ilmasto sitten kuinka paljon lämpimämmäksi tahansa.

STT-Reuters

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic