Uutiset

SKA Minsk jyräsi Riihimäen Cocksin Baltian liigan finaalissa

Valkovenäläinen SKA Minsk otti sunnuntaina jo kolmannen perättäisen mestaruuden käsipallon Baltian liigassa. Minsk jyräsi finaalissa Riihimäen Cocksin tylysti maalein 41–22 (23–8).

Riihimäkeläiset pelasivat huonon avausjakson. Lauantaisen välierän sankari, maalivahti Yevgen Umovist ei yltänyt lainkaan edellispäivän vireeseen. Minskin kaukovedotkin menivät maalin perukoille. Toisaalta puolustus ei sekään toiminut totutusti. Minskin heittäjille avautui paikkoja, joissa maalivahdin oli vaikea venyä pelastuksiin.

Toisessa kenttäpäädyssä Minskin puolustus oli kova ja Cocksin avauskentällisen miehistö näytti sen edessä täysin aseettomalta. Pallon siirtely oli epävarmaa ja minskiläiset saivat harhasyötöistä lahjamaaleja liiankin kanssa.

Cocksin valmennusjohto otti aikalisän jo runsaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tuumaustuokion päätyttyä kentälle vaihdettiin Andreas ja Nico Rönnberg, Jani Tuominen ja Kristo Voika. Avauksessa pelanneet Andrei Buciuman, Gheorghe Safronii, Mykhaylo Krivchikov ja Vitalie Nenita saivat vuorostaan levätä.

Pelaajakierrätyskään ei tällä kerralla tuonut toivottua tulosta. Cocks junnasi maaleitta lähes vartin. Päävalmentaja Kaj Kekki yritti herätellä pelaajiaan ottaen pian jo toisen aikalisän. Myös maalivahtia vaihdettiin. Toisen aikalisän jälkeen kentälle tullut Roni Syrjälä katkaisi maalittoman jakson, mutta Minsk oli tässä vaiheessa jo 13–5 johdossa.

Cocksin maaliin vaihdettu Kirill Morozov ei päässyt virkaveljeään helpommalla. Minsk löysi edelleen aukkoja Cocksin puolustuksesta. Avausjakso meni selvästi valkovenäläisille 23-8 ja riihimäkeläisten haaveet Baltian liigan mestaruudesta saatettiin haudata.

Toisella jaksolla Cocksin kasvatti Kalle Alander sai näytönpaikan. 19-vuotias maalivahti otti muutamia hyviä torjuntoja ja Cocks sai ensi kertaa ottelussa jopa muutamia nopeita läpiajoja torjuntojen ansiosta. Kankea puolustus ja loppuun saakka vaisu hyökkäyspeli päästivät SKA Minskin kuitenkin yllättävän helpolla.

– Ollaan me Minskiä jäljessä joka osa-alueella, on se selvä. Parempi joukkue voitti, Kaj Kekki pohti pelin tauottua.

– Kyllä me siinä erilaisia variaatioita puolustukseen kokeiltiin, mutta mikään niistä ei tänään toiminut. Ei saatu niiden heittäjiä kuriin, Kekki harmitteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020