Uutiset

SKA Minsk liian kova pala Cocksille

Käsipallon Baltian liigan hallitseva mestari SKA Minsk oli kotonaan liian kova pala Riihimäen Cocksille. Viime kauden tapaan Minsk piti kotipelissä sarjapisteet itsellään. Kamppailu päättyi numeroihin 32–26 (20–7).

Jo torstaina pelimatkansa Valko-Venäjälle aloittanut Cocks oli ottelun alussa melkoisesti tuuliajolla. Kotijoukkue oli latautunut peliin hyvin ja opiskellut Cocksin taktiikan huolellisesti. Niinpä Minsk piti riihimäkeläisten hyökkäyspelin jäissä läpi avausjakson.

Jo kymmenessä minuutissa Minsk oli murjonut taululle numerot 7–3 ja kyyti vain kylmeni jakson vanhetessa. Toisella puoliajalla Minsk pisti 13 maalin johtonsa turvin vaihtoruletin pyörimään. Hyvin avausjaksolla torjunut Artsem Padasinau teki tilaa Ivan Matskevichille.

Maalivahtipeli ei toiminut odotetusti ja nuoret kenttäpelaajatkin jäivät Cocksin hyökkääjien jalkoihin. Cocks teki runsaassa kymmenessä minuutissa saman määrän maaleja kuin avauspuolituntisella yhteensä.

Minskin nuorisokaartikin sai lopulta pelistä kiinni. Kun kotijoukkueen päävalmentaja Spartak Mironovitch lisäksi osasi ajoittaa aikalisän oikein rauhoittaen pelaajiaan, piti Minsk riihimäkeläisrynnäkön melko vaivatta kurissa.

Cocksin melko vaisusta joukkueesta erottuivat lähinnä Vitalie Nenita, joka pitkälti vastasi avausjaksolla Cocksin harvoista maaleista, sekä Gheorghe Safronii, jonka painavat heitot upposivat myös toisen jakson kriittisillä hetkillä.

Cocks jatkaa tappiostaan huolimatta edelleen sarjan kärjessä. Lauantaina jo toiseen tasapeliin taipunut virolainen HC Kehra on tasapisteissä, mutta sen maaliero on heikompi kuin Cocksilla. Riihimäkeläisten urakka jatkuu jo sunnuntaina, kun joukkue kohtaa HC Meshkov Brestin. (HäSa)

Asiasanat

Menot