Uutiset

SKA Minsk löi Cocksin kotonaan

Riihimäen Cocks selvisi kunnialla erittäin raskaasta kolmen pelin viikonlopustaan Baltian liigassa. Valko-Venäjän urakka päättyi sunnuntaina Minskiin, jossa riihimäkeläiset kohtasivat viime kevään finaalivastustajansa, SKA Minskin.

Kuten kausi on jo näyttänyt, on nyky-Cocksin suoritustaso hyvässä kuosissa. Niinpä myös Baltian liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva SKA sai vääntää viimeiseen sekuntiin voittaakseen Cocksin.

Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueelle numeroin 27–25 (13–14). Yleensä pelejä ei onnella voiteta, mutta nyt voi hyvällä syyllä tappiota selittää myös tuurilla. Pallo ei viimeisellä minuutilla pomppinut Cocksille ja vierasjoukkueen tasoituksen sijaan kotijoukkue pääsi rokottamaan kahden maalin voiton.

Avausjakso oli riihimäkeläisten. Puolustus pelasi jälleen uhrautuvasti ja nyt peliaikaa saanut Marius Aleksejev teki maalissa hyvää jälkeä. Koko viikonlopun ajan kovia näyttöjä osaamisestaan antanut Teemu Tamminen viimeisteli hyökkäyspäässä ahnaasti.

Tauolle tultaessa SKA pääsi kuitenkin hiukan kaventamaan. Toisella jaksolla kotijoukkueen parempi tempo jatkui ja minskiläiset ottivat muutaman maalin karkumatkan. Vaikka Cocks oli pelannut jo kolme peliä neljään päivään, riitti joukkueella vielä rahkeita nousta peliin mukaan. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Cocks kavensi maalieron yhteen ja rakenteli vielä viimeisellä minuutilla hyökkäystä aikeenaan tasoittaa peli. Syötöt eivät kuitenkaan menneet omille ja Minsk pääsi nopealla vastaiskullaan herkuttelemaan kahden maalin voiton.

Kekki tyytyväinen

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Kaj Kekki oli pelaajiensa otteisiin erittäin tyytyväinen.

– Nyt meillä ei ollut tuuria, joten pisteet jäivät saamatta, mutta peli oli erittäin hyvä meiltä. Todella hyvää puolustuspelaamista, Aleksejev sai 22 torjuntaa ja Tamminen teki 14 maalia. Koko joukkue oli tänään todella hyvä, Kekki kehui.

Minsk nousi voitollaan haastamaan sarjakärkeä. Todennäköistä on, että se jää kuitenkin runkosarjan kakkoseksi. Yhtä todennäköistä on, että Cocks on kolmas.

– Päivän peli antoi viitteitä siitä, että me pystymme lyömään viime vuoden finaalivastustajan. Se on meille henkisesti tärkeä tieto, sillä melko suurella todennäköisyydellä me kohtaamme semifinaalissa, Kekki laski. (HäSa)

Asiasanat