Uutiset

Skeba-skaba soi täysillä

Hyvinkääläinen Sarca aloitti Skeba-skaban juuri sellaisella tyttöenergialla kuin vain kuvitella saattaa. Tai oikeastaan vielä isommalla energialla.

-Jarruta, pakita, mene pois minusta. Jarruta, pakita, älä jätä jälkiä, Sarcan laulaja Tuuli Nurmi, 16, lauloi bändin omaa biisiä

Basisti Alisa Malinen, 18, ja kitaristi Amanda Pietikäinen, 18, laittoivat soittimensa koville ja hyppivät ympäri lavaa paljain jaloin kuin vanhat tekijät. Rummuissa oli Pietikäisen pikkusisko Sandra, 16, ja koskettimissa Vilma Rydberg, 16.

Bändin kappaleet ovat Malisen ja Amanda Pietikäisen käsialaa.

-Me on aina tehty omat kappaleet, kahdeksan vuotta yhdessä soittaneen bändin tytöt kertoivat muutama minuutti ennen lavalle menoa.

Bändi syntyi, kun Amanda Pietikäinen houkutteli pikkusiskonsa ja musiikkiluokkakaverinsa, Malisen Alisan soittimien ääreen. Pietikäinen sanoi, että into soittaa tulee hänen isänsä suvun puolelta.

-Isä soittaa Hurriganes-coverbändissä kitaraa, isoisä soitti Helsingin kaupunginorkesterissa alttoviulua ja isoäiti oli kanttori. Olen isäni tytär ja soitan kitaraa, Pietikäinen selvensi.

Äidin kontolle jää managerin hommat. Pietikäisen tyttöjen äiti, Minna Lehmusto ei saa edes laulaa treeneissä.

-Tanssia tytöt eivät ole kieltäneet ja kyllä tanssinkin, Lehmusto totesi.

Tytöt nauravat, että Lehmusto on kaikille Mamma-manageri. Mamman intohimosta tyttöjen bändiä kohtaan kertoo sekin, että hän otti muutama vuosi sitten lainaa, että sai ostettua pakettiauton, jolla hän on kuskannut tyttöjä keikoille. Hän vain halusi antaa tytöille mahdollisuuden.

-Kissin sanoin: God gave rock and roll to you and god gave rock and roll to everyone, Lehmusto huikkasi. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic