Uutiset

Skender pesi Kerhon kasvot

HPK nousi nopeasti omalle tasolleen lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Keskiviikkona kotonaan noloin 0–3-numeroin Pieksämäelle hävinnyt sarjajohtaja kohtasi lauantaina vieraissa Euran ja taas oli puhtaan 0–3-vierasvoiton aika. Erät Säkylässä pelatussa ottelussa päättyivät 21–25, 21–25, 17–25.

– Loistava korjaus keskiviikon jälkeen. En voi sanoa, että meillä olisi ollut Pieksämäkeä takki auki, mutta jotain kummaa siinä pelissä kuitenkin oli. Osan pistän omaankin piikkiini, vedin liian lepsut harjoitukset, palasi HPK:n valmentaja Kai Stenius edelliseen otteluun.

– Meille oli epäedullista, että HPK hävisi edellisen pelinsä niinkin selvästi kuin hävisi. Jos sarjajohtajalle käy noin, niin silloin on peiliin katsomisen paikka, Euraa valmentava Jukka Koskinen komppasi.

Skender tehokkaampi kuin muut yhdessä

Lauantaina Säkylässä HPK oli emäntiään ratkaisevasti edellä kahdella pelin osa-alueella eli puolustamisessa ja hyökkäyksessä. Jälkimmäisestä paremmuudesta kiitos kuuluu käytännössä kuitenkin vain yhdelle pelaajalle eli Maria Skenderille.

– Skender oli kieltämättä aika ylivoimainen. Hänen avullaan klaarattiin niinkin selvästi kuin klaarattiin, muut olivat aika tasaisia, Kai Stenius tiivisti.

Lahjomattomien tilastojen perusteella Maria Skender oli parempi kuin koko muu joukkue yhdessä. Skenderin pistesaalis lauantaina oli 27 ja plussat uskomattomat 24. Muu joukkue onnistui tekemään yhdessä 26 pistettä tehojen jäädessä yhteen plussaan.

– Meidän hyökkäyspeliämme auttoi tieto siitä, että vastaanotto ei ole Eura parhaita puolia. Emme hakeneet ässiä, mutta torjunta saatiin kerta toisensa jälkeen oikeaan paikkaan, selvitti Stenius.

– Huilautan Skenderiä varmasti jossain vaiheessa keväällä, mutta vielä ei ole sen aika, Stenius kertoi.

Sieväsen peli pysyi hyvin kasassa

Tappavan tehokkaan Maria Skenderin ohella voittajajoukkueesta erottui väkkäränä kentällä hyörinyt libero Tiiamari Sievänen, joka nosti palloja tasaisen eleettömästi passarille.

– Se oli minulta tosi ehjä peli. Heti alusta lähtien lähti kulkemaan oikeaan suuntaan ja peli pysyi kasassa loppuun asti. Pieksämäkeä vastaan pelattiin niin nöyryyttävän surkea ottelu, että siitä oli pakko sisuuntua, ensimmäistä täyttä kauttaan HPK:n liberona pelaava Sievänen selvitti.

HPK:lla on seuraavaksi edessä Suomen cupin välieräottelun toinen osa LP Viestiä vastaan. Kai Steniuksen mukaan edessä ei ole enempää eikä vähempää kuin koko syksyn tärkein peli.

– Siitä ei tule todellakaan helppo ottelu, vaikka alla onkin puhdas 3–0-voitto kotoa, Stenius muistutti.

HPK kohtaa LP Viestin ensi keskiviikkona Salossa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020