Uutiset

Skibbereenin onni ei ole luonnotonta

Brittiprofessori Richard Wiseman väittää todistaneensa, että irlantilaisen Skibbereenin kaupungin asukkaat eivät ole sen onnekkaampia kuin kukaan muukaan. Legenda skibbereeniläisten superonnesta sai alkunsa useiden lottovoittojen pamahdettua lyhyen ajan sisällä kaupunkiin.

Wiseman kertoo ostaneensa 50 täytettyä lottokuponkia Skibbereenistä ja toiset 50 Dublinista. Lottorivit osoittautuivat tasaisen huonoiksi riippumatta siitä, mistä ne oli ostettu.

– Eivätkä Skibbereenin asukkaat ole taikauskoisia. Optimisteilta he kyllä vaikuttavat. Ja kun katselee maailmaa optimistin silmin, usko onnelliseen tulevaisuuteen alkaakin toteuttaa itseään, Wiseman selittää.

Wiseman kuitenkin varoittaa rahapelien ja tolkuttoman optimismin yhdistelmästä.

– Lopputulos voi silloin olla hyvinkin negatiivinen, professori Wiseman kiteyttää.

STT

Saksalaiset keksivät maailman vahvimman oluen

Saksalainen panimo on tuonut markkinoille maailman vahvimman oluen. Juoman alkoholipitoisuus on 25,4 prosenttia. On ainoastaan loogista, että näin vahva olut tarjotaan ryyppylaseista.

– Kaikki vahvaa oluttamme maistaneet ovat olleet innoissaan. Kyseessä on eräänlainen oluen ja sherryn sekoitus, baijerilaisen panimon pomo Harald Schneider kehuu.

Schneider muistuttaa, että maailman vahvinta olutta ei tottuneimmankaan olutsiepon kannata lähteä ryystämään samaan malliin kuin tavallista kaljaa. Jos joku näin tekee, iloinen tuokio oluen ääressä saattaa päättyä ennen aikojaan.

Ennen baijerilaisen panimon uutuustuotteen saapumista markkinoille maailman vahvinta olutta valmisti amerikkalainen Boston Beer Company. Harald Schneider olettaa, että amerikkalaiset eivät noin vain luovuta maailmanennätystään Eurooppaan.

– Olen jokseenkin varma siitä, että amerikkalaisilla on jotain valmiina takataskussaan.

STT

Maailman nopein sokea autokuski

Maailman nopeimman sokean autonkuljettajan titteli on mennyt Etelä-Afrikkaan. Kapkaupunkilainen Hain Wagner, 33, kaasutteli syrjäisellä lentokentällä huimaa 269 kilometrin tuntivauhtia.
Ennätyskokeessa oli repsikkana näkevä apumies. Wagner pyrkii Maserati V8 GranSport -ajokilla tekemällään tuloksella Guinnessiin ennätyskirjaan.

– Ajoin ilman vakuutusta. Kukaan ei halunnut antaa sellaista meille, kuljettaja paljasti ajon jälkeen.

Seuraavaksi sokea hurjastelija haaveilee nopeusennätyksestä lentokoneella.

STT

Päivän lehti

4.8.2020