fbpx
Uutiset

Skogsterin kulma odottaa uutta vuokralaista

Skogsterin taloon ei ole tulossa uutta ravintolaa helmikuussa lopettaneen Rocktownin tilalle.

Hämeenlinnan Viihdekeskus oy lopetti Hämeenlinnan keskustassa, ravintola Piparkakkutalon vieressä toimineen yökerhon kannattamattomana. Vuokrattavana olisi nyt noin 500 neliötä kolmessa kerroksessa.

-Haemme vuokralaista, joka vuokraisi tilat kokonaan tai osan niistä. Joku juttu siinä varmaan menisi, kun sen jutun vaan keksisi, kertoo Hämeenlinnan Viihdekeskuksen myyntijohtaja Sami Kuittinen.

Mitä se jokin voisi olla, siihen ei Kuittisella on vastausta. Varovaisia ajatuksia toki on heitelty ilmaan.

-Siinä voisi mennä joku kauppahallintyyppinen, mutta ei sitä ole mihinkään eteenpäin esitetty. Meillä ei ole sellaisen pyörittämiseen tietotaitoa, Kuittinen sanoo.

Vuokrasopimusta Hämeenlinnan Viihdekeskuksella on jäljellä kolmisen vuotta. Rakennuksen omistaa Palmacraft oy, joka osti kiinteistön viime vuoden toukokuussa Pohjantähdeltä. Rakennuksessa ovat viihdekeskuksen lisäksi vuokralla kiinalainen ravintola sekä Pohjantähti.

Hämeenlinnan Viihdekeskuksen muiden ravintoloiden – Sirkuksen, Karusellin ja Iskelmäbaarin- toiminta jatkuu entisellään. Väkeä näissä kuppiloissa on Kuittisen mukaan riittänyt.

Myöskään talon omistajalla ei ole näkemystä siitä, miten rakennusta tulisi kehittää.

-Vanhan Skogsterin tulevaisuus on vielä aivan auki, mitään suunnitelmia ei ole. Nykyisillä vuokralaisilla on vielä kohtuullisen pitkä vuokrasopimus voimassa, Palmacraft-yhtiön hallituksessa istuva Veikko Lindholm puolestaan sanoo.

Skogsterin taakse suunnitteilla hotelli

Jos Skogsterin talon tulevaisuus näyttää hämärältä, näyttävät talon takana sijaitsevan tontin tulevaisuudenkuvat selkiytyvän.

Palmacraft nimittäin suunnittelee omistamalleen tontille hotellia. Rauhankadun puolella parkkipaikkana toimivalle tontille on tarkoitus rakentaa uudisrakennus, ja rakennuslupahakemus on jätetty kaupungille.

Veikko Lindholm on suunnitelmista vaitonainen, eikä hän halua kertoa asiasta tarkemmin ennen kuin rakennuslupa on kädessä. Arkkitehdin tekemän arvion mukaan lupaprosessi pitäisi saada päätökseen kuukauden sisällä.

Palmacraft osti Skogsterin talon takana sijaitsevan tyhjän tontin Skanskalta. Skanska suunnitteli tontille asuinkerrostaloa, jossa olisi ollut myös toimistotilaa. Varauksia toimistoihin ei tullut, naapurit valittivat hankkeesta ja Skanska luopui tontista. (HäSa)

Menot