Uutiset

Skyward astuu raskaan musiikin sydämeen

Kitaristi Ville Nummenpään ääni on matala ja rauhallinen. Rauhallisena puhe pysyy myös silloin, kun Nummenpää kertoo juhannussuunnitelmistaan.

Perjantaina mies astelee yhdessä Sakke Vaittisen ja muun Skyward-yhtyeen kanssa lavalle Nummirockissa. Esiintymisiä vasta viime talvena lopulliseen muotoonsa hitsautuneella kokoonpanolla on ollut joitakin, Nummirockin keikka on kuitenkin aivan omaa luokkaansa.

Nummijärvellä järjestettävillä kaksipäiväisillä raskaan musiikin festivaaleilla on edustettuna genren koko kotimainen kärkikaarti: Kotiteollisuus, Sentenced ja Sonata Arctica muun muassa.

– Olemme perjantaina lavalla kello 17. Alustavien tietojen mukaan ei pitäisi olla muita bändejä esiintymässä samaan aikaan. Nummirockiin odotetaan noin 18 000 ihmistä, joten saattaa olla, että meitäkin on muutama kuuntelemassa, vaikka emme päälavalla soitakaan, Vaittinen sanoo.

Lavalle pääsemistä yhtye odottaa malttamattomana. Hermostuneisuudesta ei ole tietoakaan.

– Tätähän sitä on odotettu koko pienen ikämme. On lapsen into päällä, päästään vihdoin vetämään ja tekemään sitä, mistä on aina haaveiltu, miehet summaavat.

Mutta hetkinen, miten on mahdollista, että uraansa aloitteleva bändi, jonka ensimmäinen levykään ei ole vielä markkinoilla, esiintyy Nummirockissa?

– Jo alkuvuodesta lähetimme sinne promolevyä. Levyjä kuulemma lähetettiin noin 300 ja vain 10 otettiin mukaan, miehet taustoittavat.

1980-luku kuuluu soinnissa

Nummirockin esiintyminen on Skywardille kultaakin kalliimpi tilaisuus, vaikka keikkapalkkiota ei vielä viisikolle herukaan. Tärkeintä on päästä esille ja tehdä musiikkia tunnetuksi.

Ville Nummenpään mukaan festivaaliyleisöllä on odotettavissaan riisutun pelkistetty lavashow. Melodiseksi metalliksi luokiteltava musiikki on Nummenpään itsensä käsialaa.

– Vaikutteita on otettu 1980-luvulta. Ajalta, jolloin kaikki oli vielä hyvin, hän naurahtaa.

– Mutta totta kai moderniakin tarttuu mukaan, Nummenpää lisää.

Musiikillisista esikuvista Skywardin soinnissa on tunnistettavissa erityisesti Iron Maidenin vaikutus.

Rumpali Vaittisen ja kitaristi Nummenpään lisäksi Skywardiin kuuluvat basisti Jaska Koivusilta ja toinen kitaristi Antti Röksä. Klassista laulua opiskellutta laulaja Sanna Åströmiä Nummenpää ja Vaittinen kehuvat todelliseksi löydöksi.

Esikoinen julki syksyllä

Skywardilta on julkaistu viime vuonna neljä kappaletta käsittävä demolevy. Bändin ensimmäinen pitkäsoitto julkaistaan loka-marraskuun aikana. Esikoinen valmistui yhtyeen ranskalaisen levy-yhtiön, Thundering Recordsin, huomassa jo viime vuonna.

Jatkossa Skyward keskittyy keikkailemiseen ja itsensä tunnetuksi tekemiseen. Lopullinen päämäärä on kuitenkin selvä: jättää siviilityöt sikseen ja keskittyä täysipäiväisesti musiikin tekemiseen. (HäSa)

Nummirockiin odotetaan noin 18 000 ihmistä, joten saattaa olla, että meitäkin on muutama kuuntelemassa

Päivän lehti

12.7.2020