Uutiset

SM-viestit kokoaa juoksijat Lahteen

Yleisurheilijat kokoontuvat ensi viikonloppuna Lahteen SM-viesteihin. Mukaan on ilmoitettu 82 seurasta 630 joukkuetta ja yhteensä lähes 2000 juoksijaa.

Hämeenlinnan Tarmosta on ilmoitettu viisi joukkuetta, mutta terveyshuolet ovat varjostaneet valmistautumista. Puolustettavana on viiden vuoden mitaliputki.

– Näillä näkymin meillä on pikaviestijoukkueet miehiin ja naisiin sekä 15-vuotiaisiin. Finaalipaikkoja taas tavoitellaan, mutta paljon osallistujia eli tiukkaa on, ennakoi Ville Vepsä.

Miehiin on ilmoitettu viisikko Hannu Hämäläinen, Arttu Seppänen, Sampo Kiviharju, Aaro Forss ja Jaakko Hämäläinen.

Aikuiset mallina junioreille

Hannu Hämäläinen teki tälle kaudelle paluun kasvattiseuraansa ja sen myötä Tarmon miesten viestihanke sai uutta puhtia. 29-vuotiaan kotimaan tilastonelosen (10,55) kausi alkoi Keski-Euroopassa lupaavasti, mutta sen jälkeen pitkittynyt flunssa on haitannut.

Myös 19-vuotias Arttu Seppänen on ollut hyvässä vauhdissa ja alittanut kahdesti myötätuulessa 11 sekuntia, parhaimmillaan 10,78. Sampo Kiviharju on kellottanut 11,27.

Miesten pikaviestiin on tulossa 19 joukkuetta. Viime vuoden finaalijoukkueista puuttuu kolme. Silloin finaaliin vaadittiin aika 42,39.

– Suurin ennakkosuosikki on Tampereen Pyrintö. Turun Urheiluliitto ja HIFK ovat aina vahvoja. Ennakkoon näyttää muuten melko tasaiselta ja viesteissähän voi tapahtua mitä vaan, Hannu Hämäläinen ennakoi.

– Toivotaan, että saamme parhaan nelikkomme sellaiseen kuntoon, että pääsemme radalle. Alkukausi on näyttänyt hyvältä ja hienoa olisi päästä juoksemaan Tarmon väreissä. On tärkeää, että saadaan mallia junioreille sekä miehissä että naisissa, Hämäläinen painottaa seuratyön merkitystä.

Jana palaa SM-viesteihin

Janakkalan Jana palaa vuoden tauon jälkeen SM-viesteihin neljän naisjoukkueen voimin. Naisten pikaviestiryhmän lisäksi edustusta on N17- ja N19-viesteissä.

– Lähdemme lähinnä kokemusta kartuttamaan, meillä kun ei ole mukana yhtään puhdasta pikajuoksijaa matkassa. Mielenkiintoista nähdä, miten monipuolinen harjoittelu kantaa juoksukilpailuissa, pohtii valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Kantahämäläisistä myös Forssan Salama ja Tammelan Ryske lähtevät Lahteen kolmen joukkueen voimin. Lisäksi yksittäisiä kantahämäläisjuoksijoita kilpailee eri seurojen väreissä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic