Uutiset

Sofi Oksanen saa päälleen Puhdistuksen ajan vaatteet

Työpöydälle on levitetty kangas, johon on huolellisesti kiinnitetty nuppineuloin muotoon leikattuja, syvän turkoosin värisiä kankaanpaloja.

– Nämä ovat osa Sofi Oksasen iltapukua, johon hän pukeutuu Puhdistus-elokuvan maailman ensi-illassa Tallinnassa syyskuun alussa, paljastaa Revelationsin omistaja Aurora Raiskinen.

Kirjailijan toiveena oli, että puvun tyyli olisi samaa aikakautta kuin 1940–60 -luvuille sijoittuva romaanikin.

– Oksanen ei omien sanojensa mukaani yleensä pidä sinisestä, mutta tähän kankaaseen hän jostakin syystä kuitenkin ihastui. Myönnän tässä myös syyllisyytemme! Raiskinen nauraa.

Oksasen tavoin valtaosa Revelationsin asiakkaista on ulkopaikkakuntalaisia.

– Hämeenlinna on ihanteellinen sijainti yritykselle, koska tästä on lyhyt matka joka paikkaan. Emme ajattele, että teemme pukuja vain Hämeenlinnassa ja hämeenlinnalaisille, päinvastoin: koko Suomi on meidän toiminta-aluettamme.

Korseteista…hääpukuihin

Vuoden 2010 loppupuolella perustettu Revelations on keskittynyt juhlapukujen lisäksi erityisesti morsiuspukujen suunnitteluun ja valmistamiseen. Valikoimasta löytyy oman malliston lisäksi muun muassa merkkipukuja, korsetteja sekä juhlapukujen korjauspalvelu. Yksilöllisiä pukuja tehdään asiakkaalle myös mittatilaustyönä.

Ennen Revelationsia Raiskinen työskenteli korsetteja valmistavan Belle Modeste -yrityksen toimitusjohtajana. Juhlapukujen valmistaminen on kuitenkin jo opiskeluaikana tuntunut siltä omimmalta jutulta.

– Yrittäjyys on kutsumus, ja olisin vain pettänyt itseni jos olisin lähtenyt tekemään jotain muuta. Belle Modeste oli hyvä koulu, mutta nyt on aika tehdä töitä oikein tosissaan.

Raiskinen halusi hyödyntää vuosien ajan keräämiään kontakteja myös tulevaisuudessa.

– Hyvä yhteistyökumppani on luotettava, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Kun uusi liikesuunnitelma oli tehty ja Finnvera ja pankki antaneet siunauksensa, oli aika panostaa hyvään varastoon sekä näkyvään markkinointiin. Ahkeran bloggaamisen lisäksi Revelations on näkyvästi esillä myös muualla sosiaalisessa mediassa.

Heikko talous,…suuret juhlat

Kesän vilkkain hääsuma alkaa olla jo voiton puolella. Seuraavaksi on vuorossa talven juhlapukujen vuoro.

Taloustilanteesta johtuen edes suuret muotitalot eivät enää ylläpidä valtavia varastoja. Mikäli unelmien puvusta puuttuu oikea koko tai väri, sen saaminen Suomeen saattaa pisimmillään viedä puolikin vuotta.

Ensi kesän morsiamien kannattaakin Raiskisen mukaan pitää kiirettä, mikäli haluaa saada unelmiensa puvun.

– Mikä heikompi taloudellinen tilanne on, sitä näyttävämpiä ja isompia juhlia ihmiset haluavat järjestää. Kun arki on harmaata, halutaan elämän tärkeimmistä juhlista sitäkin ikimuistoisemmat. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020