Uutiset

Sohvaperuna punoittaa, kyynelehtii ja mässäilee

Kaksi erilaista sohvaperunaa ei välttämättä sovi samaan sohvaan. Nicola haluaa tuijottaa urheilua ja juoda kaljaa, kun taas Van Gogh haluaa taas nähdä riipivät rakkausdraamat ja lipittää lasillisen viiniä. Näiden kahden lajikkeen televiomakukaan ei kohtaa, joten tällaisessa perheessä täytyy olla useampi televisio. Sen sijaan kaksi Van Goghia tulee hyvin toimeen samalla sohvalla, mutta Blue Kongolle ja Rosamundille voi tulla tappelu nopeasti. Sohvaperunoita yhdistää kuitenkin rakkaus televisioon.

Löydä itsesi, perheenjäsenesi tai kaverisi näiden sohvaperunoiden joukosta.

Arvioi, mikä sohvaperuna näistä olet. Van Gogh (vas.) Rosamunda-pariskunta, Nicola ja Blue Kongo.

Van Gogh
Päärynävartaloinen Van Gogh on nainen, joka kuluttaa sohvalla istuen romanttisia draamoja, saippuasarjoja ja kotimaisia sarjoja, etenkin Kotikatua. Van Gogh pitää herkuttelusta, mutta yrittää valita sohvalle vähäkalorisia tuotteita. Perjantai-iltaisin Van Gogh avaa punaviinipullon ja juo pari lasillista rentoutuakseen, mutta illan mittaan käy jääkaapilta hakemassa juustoja. Sama jatkuu läpi viikonlopun. Maanantai-iltana Van Gogh käy jumpassa ja illalla rötkähtää jälleen sohvalleen, mutta huono omatunto nostattaa hänet ylös ja hän tekee muutaman reisipakaraliikkeen.

Van Gogh yrittää myös silittää televisiota katsellessaan, mutta yleensä se käy liian työlääksi, sillä kyynelvesi ei ole parasta paitapuseroiden kostuketta.

Blue Kongo
Blue Kongo ei ole tavallinen television kuluttaja. Rupinen rumilus katsoo televisiosta vain hänelle itselleen tarpeelliset ohjelmat: uutiset, tietyt ajankohtaisohjelmat ja tärkeät palat urheilua. Lisäksi hän selaa tekstitelevision pörssikurssisivut joka päivä.

Blue Kongo katsoo nenänvarttaan pitkin televisiota tuijottavia ystäviänsä. Blue Kongon mielestä televisiosta ei saa tulla elämää suurempi asia. Silti Blue Kongo saattaa huomaamattaan kasvaa sohvaan kiinni ja syödä siinä sivussa pari voileipää ja katsoa suurella mielenkiinnolla tieteisohjelmaa. Ohjelman päättymisen jälkeen Blue Kongo lähtee etsimään asiasta lisätietoja internettiin.

Nicola
Kiinteä Nicola on iso ja tasapaksu. Hän pitää erityisesti toiminnasta ja penkkiurheilusta. TV-illan aikana kuluu puolitoistalitraa colaa ja pizza, viikonloppuna taas mäyräkoira. Nicola ei kärsi sohvaperunaelämästä, sillä hän käy joka viikko treenaamassa ja viettää myös sosiaalista elämää television ääressä. Nicola pystyy viettämään television edessä vaikka 24 tuntia, mikäli urheilukanavilta tulee tarpeeksi mielenkiintoisia otteluita. Urakan päälle Nicola pelaa pari matsia Play Stationilla, jonka jälkeen hän menee nukkumaan. Nicola ei siedä sitä, että perheen muut jäsenet tulevat määräilemään, mitä kanavaa katsotaan.

Rosamunda
Pariskunta, joka suhteen alkuvaiheessa halusi nauttia ainoastaan toistensa seurasta. Silloin he kasvoivat kiinni sohvaan ja toisiinsa. Paluuta normaaliin elämään ei enää ole. Rosamunda-pariskunta on Makuunin vakioasiakas ja katsoo kaikki mahdolliset nuorille suunnatut sarjat ja elokuvat.

Rosamunda-pariskunnalla on iso sohva, jossa kumpikin mahtuu löhöilemään. Rosamundat nauttivat televisiota katsellessaan karkkia ja sipsejä. Rosamundat viettävät erityisesti sunnuntait television ääressä ja myös nauttivat kaikki ateriansa televisiota katsellen.

Rosamundat hieman punoittavat, koska viettävät niin paljon aikaa yhdessä television ääressä. Elämän täyttää televisio-ohjelmien ja elokuvien seuraaminen. Viihdeasioissa Rosamundat ovatkin lyömättömiä. He tietävät, mitä televisiomaailmassa tapahtuu. Rosamundien unelma on päästä tosi-tv-tähdiksi.

SUOMEKSI: sohvaperuna – ihminen, joka jumittuu sohvaan katsomaan televisio-ohjelmia vähintään pariksi tunniksi neljänä iltana viikossa. Asiaan kuuluu myös television ääressä syöminen.

Päivän lehti

14.7.2020