Uutiset

Sohvaperunat liikkeelle!

Kun ylämäki hengästyttää, maha painaa ja mielikin niin maassa, ettei huvita lähteä lenkille, kannattaa jaksaa edes Riihimäen uimalaan asti. Vasta avattu terveyskioski auttaa löytämään tien liikunnan ja terveellisen ruokavalion ja elämäntapojen pariin.

-Jokainen tekee työn itse, mutta minä tsemppaan jaksamaan, lupaa terveysliikuntakoordinaattori Marjo Konttinen.

Liikkeelle lähdetään juuri niin pienin askelin kuin asiakas haluaa. Juttutuokion aikana mietitään mikä laji voisi kiinnostaa. Kaupungissa on valittavana kymmeniä lajeja ja seuroja, joten jokaiselle pitäisi olla jotakin tarjolla.

Riihimäellä liikuntatoimen avaama terveyskioski on maan neljäs. Ensimmäinen avattiin Ylöjärvelle vuonna 2009, seuraava Lahteen viime vuonna ja kolmas tänä syksynä Kotkaan. Aiemmin kauppakeskuksiin avatut ovat terveyskeskusten ylläpitämiä ja niissä jutellaan terveyden- tai sairaanhoitajan kanssa.

– Me kokeilemme nyt uimalassa liikuntatoimen kioskia. Jos tuntuu siltä, että tänne tulevat ovat jo aktiivisia liikkujia, mietimme paikkaa uudelleen.

Terveyskioskissa pääsee mittaamaan kehon koostumuksen sekä lainaamaan askel-, syke- ja aktiivisuusmittareita ja liikuntavälineitä. Kioskista saa myös kuntosaliohjausta ja erilaisisten teemapäivien aikana mitataan myös verenpaine. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020