fbpx
Uutiset

Soini: Ei anteeksipyyntöä Venäjälle

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mielestä Suomi ei ole Venäjälle velkaa anteeksipyyntöä Etyj-porttikiellon vuoksi.

Venäjän duuman puhemies Sergei Narýskin vaatii edelleen Suomelta anteeksipyyntöä siitä, ettei hän päässyt Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin kokoukseen Helsingissä vuosi sitten heinäkuussa. Suomen hallitus ei myöntänyt EU:n pakotelistalla olleille venäläispoliitikoille tuolloin lupaa tulla maahan. Asia nousi esiin tällä viikolla suomalaispoliitikkojen Venäjän-vierailulla.

Soinin mielestä vanhaan asiaan ei ole enää syytä palata.

– Ei. Tämä asiahan on jo loppuun käsitelty aivan niin kuin presidentti totesi. Tämä on tp-utvassa käynyt ja Venäjälle viestitetty ja asia on tällä selvä. Ei siihen ole enää syytä palata.

Tp-utva tarkoittaa Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteistä kokousta.

Oliko se teille yllätys, että Venäjältä ylipäätään tuli Suomelle tällaista toivetta?

– Minulle ei ole tullut (toivetta). Olen tavannut Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin neljä kertaa, eikä hän ole yhtään kertaa tähän asiaan palannut.

Onko kyseessä siis enemmänkin Venäjän sisäpoliittinen asia?

– Niin, asia ei ole tullut esille ainakaan meidän kesken, Soini vastaa Lännen Medialle.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on todennut, ettei halua enää jatkaa keskustelua asiasta. Hän on puhunut siitä aikanaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Menot