Uutiset

Soini: Halla-aho vastaa puolueen maahanmuuttolinjasta tulevissa vaaleissa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, ettei hän tiennyt etukäteen Jussi Halla-ahon päätöksestä jättää väliin eduskuntavaalit.

Halla-aho astui voimakkaasti esiin toissaviikolla Lännen Median haastattelussa, jossa hän penäsi puolueeltaan tiukempaa maahanmuuttolinjaa. Soini koki, että Halla-aho halusi ulostulollaan varmistaa, että maahanmuuttolinjaukset pysyvät esillä puolueessa.

– Koen, että hän on ollut huolissaan asiasta. Luulen, että hän nyt ikään kuin uskalsi jäädä Brysseliin, koska hän tietää, että asia pysyy esillä sekä Brysselissä että Suomessa.

Soini sanoo, että Halla-aho on valmistellut puolueen maahanmuuttolinjaukset vaaliohjelmaan. Sen vuoksi Halla-ahon näkemykset tulevat esille puolueen politiikassa jatkossakin.

– Uskon, että puoluehallitus hyväksyy Halla-ahon esityksen osaksi vaaliohjelmaa, jota puolueen puheenjohtajakin noudattaa.

– Halla-aho aikoo myös osallistua puolueen vaalityöhön, ja kuten hän itse totesi, ehkä on aika monien muidenkin ihmisten nousta esiin perussuomalaisista.

Soinin mukaan Halla-ahon päätöksellä ei ole mitään tekemistä puolueen matalien kannatuslukujen kanssa. Perussuomalaiset sai Ylen joulukuussa tekemässä kannatusmittauksessa vaalikauden pienimmän kannatuslukeman 13,3 prosenttia.

– Halla-aho on esittänyt näkemyksensä silloinkin, kun tämä oli kolmen prosentin puolue. Hän on tällaisen yläpuolella. Hän pitäisi linjansa, vaikka puolueella ei olisi yhtään kannatusta.

Asiasanat

Menot