Uutiset

Sonja Kallio palkintokorokkeella

Hattulasta kotoisin oleva maastopyöräilijä Sonja Kallio jatkaa hyviä esityksiään kansainvälisissä kisoissa. Kallio ylsi toiseksisunnuntaina Wetzikonissa Sveitsissä ajetussa EKZ-Cupin toisessa osakilpailussa. Kisassa sää helli kuljettajia ja monesti aikaisemmin mutainen rata oli tällä kertaa aivan rutikuiva. Myös vauhdit nousivat tällä kertaa todella korkeiksi.

– Tänään oli minun päiväni, eikä eilinen mäkikisa painanut jaloissa. Yllätyin kuinka hyvin olin palautunut. Rata sopi minulle ja olin erittäin vahva radan nopeilla osuuksilla. Nyt tuntuu, että hommahan alkaa toimia, jutteli Kallio kisan jälkeen.

Miehissä Jukka Vastaranta ajoi neljänneksi, mutta hän ei ollut aivan tyytyväinen kisaansa.

– Rata oli aivan älyttömän nopea tänään ja voitto meni varmaankin oikeaan osoitteeseen, mutta ei ehkä mukavimmalla tavalla. Kärkiporukastamme pääsi karkuun kirkkaimmat sijat pokannut kaksikko, kun joukkoomme tuli kasa hitaampia kierroksella ohitettavia. Siinä syntyi 40 sekunnin kaula, jota ei ollut enää mahdollista saada kiinni. Olin kirissä mukana kolmannesta sijasta. Kiri taas ratkaistiin herrasmiessopimuksella mutkaan ajettaessa, sillä tänään ei ollut kaverien kolhimishaluja, muisteli Vastaranta kilpailuaan. (HäSa)

Asiasanat