Uutiset

Sopimus Kattilan kanssa päättyy - lautakunnan jäsenetkin harmistuivat löytöeläinpäätöksestään

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös löytöeläinten hoidon kilpailutuksesta herättää närää Hämeenlinnan kissaihmisissä. Myös lautakunnan jäsenet ovat tuohduksissaan tavasta, jolla asia tuli heidän päätettäväkseen.

Lautakunta äänesti tarjouskilpailun keskeyttämisestä, mutta enemmistön kannan mukaisesti sopimus lopulta myönnettiin Etelä-Hämeen eläinhoitolalle.

– Me emme voineet käytännössä tehdä muunlaista päätöstä, koska kilpailutuksen ehdoiksi oli määritelty vain hinta. Sen keskeyttäminen olisi puolestaan johtanut vain käräjille, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala (sd.).

Vesalan mukaan myös tarjouspyynnön olisi voinut kierrättää lautakunnan kautta.

– Koska oli mahdollista, että asia tulee lautakunnan päätettäväksi, meidän olisi pitänyt saada keskustella myös tarjouskilpailun ehdoista. Niissä olisi voitu huomioida pelkän hinnan sijaan myös esimerkiksi laatunäkökohtia ja työllisyysvaikutuksia, Vesala sanoo.

Hämeenlinnan kaupunki kilpailutti löytöeläinten hoitosopimuksensa tammi-helmikuussa. Tilaajajohtaja Päivi Saloranta oli määritellyt kilpailutuksen ehdoksi edullisimman hinnan. Etelä-Hämeen Eläinhoitolan tarjous voitti kilpailun. (HäSa)

Lue lisää lauantain Hämeen Sanomista

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic