Uutiset

Sormet syyhyten puolivälieriin

HPK:n laitahyökkääjä ja kapteenistoon kuuluva Antti Aarnio myöntää, että kädet jo syyhyävät: on jo korkea aikakin aloittaa puolivälieräsarja hallitsevaa mestarijoukkuetta Jyväskylän JYPiä vastaan.

– Aurinko paistaa ja kevät lämmittää. Tämä on sellaista aikaa, että jääkiekkoilija tykkää pelaamisesta, toukokuussa 32 vuotta täyttävä Aarnio vakuuttaa hymyssä suin.

JYP on puolivälieräsarjassa selvä suosikki. Sen pelaajista valtaosalla on vankka kokemus pudotuspeleistä. JYP on tottunut myös voittamaan otteluita ”jääkiekkoilijan parhaana aikana”.

Ei Kerhon joukkuekaan ole mikään pudotuspelien keltanokka. Päinvastoin. Otetaan nyt esimerkiksi Marko Tuulola. Hän on pelannut pleijareita jo 142 ottelun verran. Liigassa edellä on vain Kärppien jo kautensa päättänyt Ilkka Mikkola (153).

Aarniollakin play off -otteluita on lakkarissa jo 93 ja menestystä hänkin on päässyt maistamaan: neljä mestaruutta, kaksi hopeaa ja pronssi. Ne kaikki tulivat Aarniolle Kärpissä.

Ville Viitaluomakin on pelannut pudotuspelejä jo 79, Tuomas Vänttinen 41, Juha Kiilholma 40, Tuomas Santavuori ja Arsi Piispanen 30. Eli kyllä HPK:ssakin on tietoa siitä, mitä menestyminen tässä vaiheessa kautta edellyttää.

– Kokemus tuo tietoa, minkälaista pelaaminen on paineen alla ja mitä voittaminen vaatii. Näitä pelejä pelaaja haluaa pelata, vaikka olisi kuinka rikki, Aarnio tuumaa.

Hän tietää, että Kerho saa vastaansa kovan play off -joukkueen.

– JYP on voittanut paljon ja se luottaa omaan tekemiseensä. Niin on meidänkin tehtävä. Ei meidän tarvitse omaa peliämme muuttaa. Siihen on luotettava – ja omiin pelikavereihin.

Valmiustila tapissa

HPK sinetöi runkosarjan kuudennen sijansa ja suoran pääsyn puolivälieriin runkosarjan viimeisessä ottelussaan Helsingissä Jokereita vastaan.

– Viime viikon tiistaina huokasimme helpotuksesta. Sen jälkeen lepäsimme kolme päivää. Olemme vapaapäivien jälkeen pyrkineet harjoittelemaan terävästi. JYPiä olemme tarkastelleet päivän kerrallaan. Jokainen on terästänyt omaa psyykettään niin, että valmiustila on tapissa keskiviikkona Jyväskylässä. Silloin on taas tosi kysymyksessä, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoo.

HPK pelasi hyvin runkosarjassa JYPiä vastaan, mutta ne pelit ovat enää pelkkää historiaa.

– Vastassa on hallitseva mestari. Viime keväänä se nujersi tässä vaiheessa Ässät voitoin 4–0. JYPillä oli runkosarjassa paras ylivoima. Sillä on huippuveskari (Tuomas Tarkki) niin kuin on meilläkin (Mika Järvinen), Selin luettelee.

Hänen mukaansa JYPillä on selkä pelityyli.

– Siihen meidän on iskettävä. Jalkatyö on aina meille tärkeä ja puolustuspelaaminen, mutta myös hyökkäyksessä on löydyttävä pelirohkeutta. Meidän on haastettava vastustajan isokokoiset puolustajat. On uskallettava löytää ratkaisuja maalin eteen, eikä pyöriä vain kulmissa.

Vänttinen tulossa

HPK:n terveystilanne on pudotuspelien alla vähintään kohtuullinen.

– Toivon, että tässä sarjassa saamme sisään Tuomas Vänttisen. Joni Tuominen ei ole käytettävissä, Selin paljastaa.

– Tästä eteenpäin näissä asioissa mennään eteenpäin hiljaisella kaavalla, hän jatkaa.

HPK:n kanadalaispuolustaja Jordan Henry on pelikiellossa play off -avauksessa Jyväskylässä. Torstaina hän voi jo pelata, kun on ensimmäisen Hämeenlinnan ottelun vuoro.

– Henryn pelikielto päättyy keskiviikkona. Hän on sen jälkeen lusinut viiden pelin pannansa ja on käytettävissä, Selin tuumaa. (HäSa)

Asiasanat