fbpx
Uutiset

Sormus piilotteli 23 vuotta

Amerikkalainen nainen on saanut takaisin timanttisormuksensa 23 vuotta sen katoamisen jälkeen. Marlene Kiraly oli kadottanut aarteen erikoisella tavalla: hän erehtyi pyytämään miestään pistämään sormuksen talteen heidän kotonaan.

Mies vain teki liiankin hyvää jälkeä. Kukaan ei pystynyt löytämään paikkaa, jonne lyhytmuistinen sankari oli piilottanut sormuksen. Näin katosi 3,5 karaatin timanttisormus, jonka Kiralyn äiti oli antanut tyttärelleen juuri ennen kuolemaansa.

Vuoden kuluivat, eikä aarre löytynyt lukuisissa etsinnöissä. Lopulta Kiralyt muuttivat toisaalle ja sormus unohtui.

Äskettäin Marlene sai kuitenkin puhelinsoiton talon ostaneelta John Kilcooleylta. Rehti mies kysyi puhelimessa, oliko Kiralyltä mahdollisesti kateissa jotain.

– Nainen alkoi itkeä ja sanoi, että hänen äitinsä sormus oli kadoksissa. Kerroin sen löytyneen. Olisimme voineet myydä sormuksen mutta ajattelimme, miltä tuntuisi jos olisimme itse hukanneet jotain vastaavaa, Kilcooley kertoi.

Niinpä 48-vuotias Marlene sai kun saikin takaisin äitinsä sormuksen.

Missä esine sitten oli luurannut nämä 23 vuotta? Herra Kiraly oli tunkenut sormuksen kirurgisen tarkasti kylpyhuoneen valaisimen kantaosan ja seinän väliin.

Eloisat kuolleet oudoimmassa kirjan nimessä

Vuoden oudoin kirjan nimi on valittu. Merkillisimmän kirjan nimen palkitsee vuosittain brittiläinen aikakauslehti Bookseller.

Tällä kertaa voiton vei opus nimeltä People Who Don’t Know They’re Dead: How They Attach Themselves to Unsuspecting Bystanders and What to Do About It. Suomeksi litania kuuluu osapuilleen “Ihmiset, jotka eivät tiedä olevansa kuolleita: kuinka he kiinnittyvät pahaa-aavistamattomiin ohikulkijoihin ja mitä asialle voi tehdä”.

Niukasti toiseksi jäi opuksen nimi Rhino Horn Stockpile Management: Minimum Standards and Best Practices from East and Southern Africa. Tämä outous kuuluu suomeksi “Sarvikuonon sarvien varaston hoito: minimistandardit ja parhaat käytännöt Itä- ja Etelä-Afrikasta”.

Aiempina vuosina kisan ykköseksi ovat päässeet esimerkiksi Bombproof Your Horse (Tee hevosestasi pomminkestävä) sekä Greek Rural Postmen and Their Cancellation Numbers (Kreikan maalaisposteljoonit ja heidän peruutusnumeronsa).

Madonna joutui selittelemään Britney-suudelmaa tyttärelleen

Poptähti Madonna on joutunut selittelemään tyttärelleen suudelmaa, jonka hän vaihtoi laulaja Britney Spearsin kanssa.

– Lourdes on erittäin kiinnostunut siitä, kuka on homoseksuaali ja kuka ei. Hän sanoi minulle, tiedätkö äiti, että ihmiset sanovat sinua homoksi, Madonna kertoo Out-lehden haastattelussa.

– Vastasin, että ihanko totta. Miksi? Ja hän sanoi, että siksi, koska suutelit Britney Spearsia, Madonna toteaa.

Tähden mukaan hän oli selittänyt tyttärelleen vain siirtäneensä suudelmalla energiaansa Spearsille.

Madonna, 47, ja Spears, 24, vaihtoivat huomiota herättäneen suudelman kesken Madonnan esityksen MTV:n palkintogaalassa 2003.

9-vuotiaan Lourdesin lisäksi Madonnalla on 5-vuotias Rocco-poika.

STT

Menot