Uutiset

Sotaveteraanit saavat kunniaa postimerkeissä

Vuonna 2005 ilmestyy kaikkiaan 46 uutta erilaista postimerkkiä.

Erilaiset vuosisataisjuhlat ovat merkkijulkaisun aiheina viisi kertaa. Tammikuussa Oulu saa kaksi postimerkkiä 400-vuotisjuhlansa ja Lahti kaksi postimerkkiä 100-vuotisjuhlansa kunniaksi. Suomenkielinen almanakka täyttää 300 vuotta ja rotarytoiminta 100 vuotta. Kummastakin ilmestyy postimerkki. Toukokuussa ilmestyy merkki juhlistamaan maamme 100-vuotiasta linja-autoliikennettä.

Sotiemme veteraanit saavat oman merkin maaliskuussa. Merkin kuva-aiheena on rintamalla otettu valokuva haavoittuneesta sotilaasta ja häntä hoivaavasta lotasta. Maaliskuun anteihin kuuluvat myös pääsisäismerkki ja uudet tarrarullamerkit, joita ilmestyy kuusi kappaletta ja jotka esittävät Hvitträskin kansallisromanttista rakennuskokonaisuutta.

Toukokuussa ilmestyy urheilumerkki yleisurheilun MM-kisoista, hevos-ja poni-aiheinen postimerkkivihko ja pienoisarkki, jossa esitellään nykyajan suosikkiharrastusta golfia. Eurooppa-merkeissä aiheena on gastronomia ja Suomen merkeissä on Lapin herkkuja: poronkäristystä ja riekon rintaa.

Syyskuussa ilmestyy laiva-aiheen keräilijöiden iloksi neljä jäänmurtajia esittävää postimerkkiä. Murtajat Urho, Otso, Fennica ja Botnica edustavat neljää sukupolvea suomalaisista murtajista. Postimerkkivuoden päättävät Mauri Kunnaksen suunnittelemat joulupostimerkit, jotka ilmestyvät 28. lokakuuta.

Päivän lehti

28.5.2020