fbpx
Uutiset

Sote-valiokunnan Heikkinen ilmapiiriväitteistä: Olen itkenyt - inhimillisyys käännetty lyömäaseeksi

Paineen alla olevan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) kiistää väitteet, että sote-valiokunnan työilmapiiri olisi kärjistynyt äärimmilleen.

Arvio esitettiin Ilta-Sanomien uutisessa, jonka tiedot perustuvat nimettömiin lähteisiin.

– IS:n tietojen mukaan sote-valiokunnan työilmapiiri on kiristynyt viime päivinä siihen pisteeseen, että sen itkeviä jäseniä on lohduteltu eduskunnan käytävillä, lehti kirjoitti.

Pääministeripuolueen Heikkinen kritisoi uutista lähettämässään tiedotteessa. Hänen mielestään kansanedustajien inhimillisyys on käännetty poliittiseksi lyömäaseeksi.

Heikkisen mukaan kansanedustajat voivat itkeä erilaisista syistä.

– Tunnustan että olen itkenyt. Olen itkenyt julkista mustamaalausta ja uutisointia, joissa asioita ei ole tarkastettu mustamaalauksen kohteeksi joutuneelta, Heikkinen aloittaa.

Sen jälkeen hän kertoo esimerkkeinä, että on itkenyt muun muassa kuollutta lapsuudenystäväänsä, tuttua vanhusta, loppuunpalamisen takia sairauslomalle jääneen maanviljelijän tilannetta sekä kuolleena syntynyttä vasikkaa.

– Itkeminen ei ole heikkoutta, vaan inhimillisyyttä.

Heikkisen mukaan “eteenpäin mennään”, vaikka sote-valiokunta työskentelee kovan paineen alaisena.

– (En) aio pyydellä anteeksi sitä, että olen ihminen enkä kone, Heikkinen sanoo.

Sote-uudistuksen mietinnöt ovat parhaillaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan työstettävänä. Hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen läpivientiin eduskunnassa ei ole liiaksi aikaa, sillä eduskuntavaalit pidetään noin puolen vuoden päästä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005852736.html

Asiasanat

Menot