fbpx
Uutiset

Sote-valiokunta aloitti syyspuristuksensa - Kiurun mukaan etenemistahtia arvioidaan myöhemmin

Sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa sote-uudistuksen käsittelyä. Valiokunta istuu tässä kuussa laajennetuin aikatauluin.

Valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) ei kokouksen alkaessa ottanut kantaa siihen, ehtiikö valiokunta saada mietintönsä valmiiksi syyskuun aikana. Tämä on keskeisten virkamiesten mukaan välttämätöntä, jotta paketti saataisiin voimaan hallituksen toivomassa aikataulussa vielä tämän vuoden puolella.

– Keskitytään nyt näiden sisältömuutosten saamiseen paikkaansa, ja sitten katsotaan, mitä on käsissä ja millä aikataululla mennään.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa sanoi kokouksen alkaessa uskovansa, että työ saadaan tämän kuun aikana tehtyä.

– Työ on aloitettu ja uskon kyllä, että aikataulussa pysytään. Se on tavoite, ja tällä mielellä mennään työhön.

Viikko sitten alivaltiosihteeri Päivi Nerg kutsui eduskuntapuolueiden johtajat kokoukseen, jossa käytiin läpi muun muassa aikataulua.

Muun muassa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja sote-valiokunnassa istuva vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen sanoivat pitävänsä sote-valiokunnalle kaavailtua aikataulua likipitäen mahdottomana.

Tänään valiokunnalla on käsittelyssä hallituksen uusin vastine, joka koskee hallituksen sote-pakettiin viimeksi tekemiä muutoksia.

– Tänään kuullaan virkakanta siihen, minkälaisia asioita tässä vastineessa käsitellään, Kiuru sanoi.

Hallituksen suunnitelmana on nyt, että uudistus tulisi voimaan vuoden 2021 alusta ja maakuntavaalit pidettäisiin ensi vuoden toukokuussa eurovaalien yhteydessä.

 

 

Asiasanat

Menot