Uutiset

Sotilaskotiyhdistys tarjosi alokkaille perinteisen lepohetken

Uudelle saapumiserälle järjestettävä alokasjuhla keräsi keskiviikkona Parolannummen untuvikot Panssariprikaatin vanhan ruokalan kentälle saman lavan eteen. Hämeenlinnan sotilaskotiyhdistyksen ja varusmiestoimikunnan järjestämään tapahtumaan saapui tuoreimpien maastopukuisten lisäksi myös muuta kasarmin väkeä.

-Kyllähän tämä tosi hyvää tekee kaiken kiireen keskellä ja vaihtelu on muutenkin aina plussaa, tuumii nurmella ilta-auringossa paistatellut alikersantti Jani Koivisto.

Viikon verran Parolassa palvellut tamperelainen Arttu Danielsson sanoo intin vastanneen odotuksia täydellisesti. Hän kertoo myös, että kaikki samaan tupaan sattuneet alokaskaverit ovat toistaiseksi pysyneet reippaina.

-Tänään oli oikeastaan ensimmäisiä hajoamisia havaittavissa. Päivät ovat aina iltoja pahempia, alokas Danielsson kertoo.

Höyliä ja herkkuja

Yli 1100 alokasta jonotti siististi pareittain, kun sotilaskodin pikkusisarjaoston 10-16 -vuotiaat vapaaehtoiset jakoivat heille sponsoreilta saatuja virvoitusjuomia ja makeisia. Letkasta vapauduttuaan alokkaista osa otti muutaman juoksuaskeleenkin päästäkseen mahdollisimman lähelle kentälle pystytettyä lavaa, jolla illan esiintyjä Heidi Kyrö starttasi show’nsa seitsemän aikaan.

-Onneksi sattui lämmin ja aurinkoinen ilta, on täällä meinaan sateellakin istuskeltu, muistelee Kirsi Ketola-Savolainen Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksestä.

Vaikka alokkaat olivatkin juhlista silminnähden innoissaan, vaikutti osallistumispakko hieman mielialaan.

-Kyllähän se vähän syö fiilistä, että tietää tämän olevan pakollista. Mutta jos sen pystyy unohtamaan, niin kiva juttuhan tämä on, alokas Danielsson tuumi. (HäSa)