Uutiset

Soutaminen ja huopaaminen ihmetyttää Nihattulassa

Nihattulassa ihmetellään koulun remontoinnin käänteitä.

Kun Hattulan valtuusto päätti lakkauttaa Mauri Sariolan ja Pelkolan koulut, samalla sovittiin, että lakkautettujen koulujen oppilaille remontoidaan tiloja Nihattulan koululle.

Remonttiin varatut rahat riittivät koulun vessojen kunnostamiseen ja pintaremonttiin, mutta uusia luokkatiloja ei tehty.

Jatkosta ei ole vielä päätöksiä. Toimenpiteitä arvioidaan ensi vuoden budjetin laadinnan yhteydessä. Viime viikolla kokoontunut tekninen lautakunta kuitenkin päätti, että remontin alta jo kertaalleen tyhjennetyt koulun asuntolan huoneistot palautetaan asumiskäyttöön ensi tilassa.


Oppilasmäärä kasvaa lähivuosina

Nihattulan koulun rehtori Seppo Kopra harmittelee asian saamaa käännettä.

-Nykyiselle oppilasmäärälle olemme pystyneet järjestämään opetustilat ilman lisärakentamista, mutta kyllähän koululle tarvitaan lisää luokkatiloja ja muitakin tiloja. Ennusteiden mukaan oppilasmäärä kasvaa huomattavasti muutaman vuoden kuluttua, hän sanoo.

Tänä vuonna luokkatilojen rakentamisesta luovuttiin yhteisymmärryksessä, sillä kaikki lakkautettujen koulujen oppilaat eivät tulleet Nihattulaan. Osa Pelkolan koululaisista siirtyi Parolan kouluun, ja siksi lisätilaa ei tarvittukaan.

Nihattulassa on nyt 65 oppilasta ja neljä opettajaa.

Kopra sanoo luottavansa siihen, että valtuuston päätös lisätilojen remontoinnista pätee.

-Sen sivuuttaminenhan vaatisi uuden valtuuston päätöksen, hän huomauttaa.

Kopra (sit.) on itsekin Hattulan valtuuston jäsen ja istuu myös kunnanhallituksessa.


Yhteispalaveri lähiaikoina

Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että Nihattulan tilannetta selvitetään yhteispalaverissa lähiaikoina. Tarkoitus on kutsua koolle kunnan teknisen puolen ja koulutoimen viranhaltijat sekä lautakuntien puheenjohtajat ja koulun edustajat.

-Sivistystoimen tehtävä on ottaa kantaa siihen, mitä koululla on välttämätöntä tehdä nyt ja mitä myöhemmin. Teknisen lautakunnan tietojen mukaan akuuttia tarvetta uusille luokkatiloille ei ole, ja siksi lautakunta päätti vuokrata uudelleen ne asunnot, joita koulu ei nyt tarvitse.

Vt. johtava rehtori Jari Wihersaari toivoo, että kunnan ensi vuoden budjettiin saataisiin rahaa ainakin opettajien sosiaalitilojen tekemiseen Nihattulaan.

-Tilannetta käydään läpi, mutta tuo on kiireellisin asia tässä vaiheessa. Koulun oppilasmäärän kasvua seurataan tarkasti ja reagoidaan tarvittaessa, hän sanoo.

Huoneistojen palauttamisesta asuinkäyttöön hän huomauttaa, ettei koulun kannata pitää varalla tarpeettomia tiloja, sillä niistä jouduttaisiin joka tapauksessa maksamaan sisäistä vuokraa. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020