Uutiset

Soutuliigan huipentumat Katumajärven aalloilla

Tulevana viikonloppuna soudetaan Hämeenlinnan Katumajärvellä olympialuokan veneillä soutuliigan viimeiset osakilpailut. Lauantaina kisamatkana on rataveneillä harvinaisempi kolme kilometriä yhteislähtönä.

Ensimmäinen startti tapahtuu klo 17 miesten kahdeksikoilla. Sen jälkeen ovat vuorossa naisten pariaironeloset ja lopuksi soutavat juniorijoukkueet. Junioreilla matkana on yksi kilometri.

Järjestävää seuraa Hämeenlinnan Soutajia edustavat joukkueet niin naisten kuinjunioreittenkin lähdöissä.

Sunnuntaina soudetaan liigatapahtuman yhteydessä samojen venekuntien SM-arvosta. Kisamatkana on kaksi kilometriä.

Alkuerät soudetaan klo 10 ja finaalit klo 14.

Lappeenranta huippuiskussa

Tämänvuotisessa naisten liigassa on Lappeenrannan Soutajat ovat esittänyt varmaa ja vakuuttavaa osaamista voittaen kaikki osakilpailut.

Sijoista 2-4 tullaan taistelemaan kiivaasti Hämeenlinnassa. Mukana taistossa ovat myös Hämeenlinnan Soutajien naiset, jotka ovat tällä hetkellä neljäntenä.

Hämeenlinnalaisten joukkue on viime vuosista hieman muuttunut. Perusrunkona joukkueessa soutavat edelleen Ritva Santtila ja Riikka Mäkelä.

Lappeenrannan Soutajista Hämeenlinnaan muuttanut Mervi Hirvi en esittänyt vakuuttavaa soutua kevään kisoissa myös yksiköllä. Neljäntenä veneessä soutaa seuran oma juniorikasvatti Kaisa Vilminko, jolla on soudun lisäksi myös hyvä hiihtotausta.

Jo vuosia seuran liigajoukkueeseen kuulunut vahvistus Sanna Steen valmistautuu karsimaan pariairon olympiapaikasta Sveitsin Lusernessä yhdessä Minna Niemisen kanssa.

Junioreissa Hämeenlinnaa edustavat liigan nuorimmat mutta samalla myös innokkaimmat tulevaisuuden lupaukset Robert Ven, Heikki Koponen, Markus Ylimaa ja Vili Piispanen.