Uutiset

Sovelius pommitti pallon Vanajaan

Välillä kulki, välillä ei.

Hämeenlinnan Paukun miesten kotiavaus pesäpallon suomensarjassa oli kaksijakoinen. Voitokasta ja ennen kaikkea vaiherikasta ensimmäistä jaksoa seurasi nuhainen toinen jakso.  Kun supervuoroparissa vastustaja oli kotiutuksissaan piirun verran taitavampi, matkasivat sarjapisteet Turkuun 2–1 (6–7, 3–1, 2–1) -lukemin.

Ensimmäisen jakson alku ei ollut kotijoukkueelle lupauksia herättävä, kun Lasse Vartiaisen polttoheitto kolmospesälle suuntautui ohi kolmosvahti Ari Hakulisen ja Turku sai avausjuoksunsa halvalla tavalla.

Tasoittavallaan Paukku rakensi heti kärjellään ajolähdön, jota purkamaan asteli Markus Sovelius. Soppa täräytti pallon 2-pesän päältä Miro Marttilan vierestä läpi sellaisella voimalla, ettei vastaavaa ole hetkeen Hämeensaaressa nähty. Pallo painui vallin yli, kenttä rullasi tyhjäksi ja Sovelius tuuletti kolmospesällä kunnaria.

– Mietin vain, että tuo on se paikka, johon osaan jollakin tavalla lyödä. Pakkohan sitä on johonkin yrittää. Tiesin myös, että Miro on ulottuva pelaaja, mutta ei välttämättä liiku niin hyvin. Pitäähän sitä vanhaa joukkuekaveria näpäyttää, naureskeli Paukun ykköspalkittu suoritustaan.

Turku kuroi jakson edetessä Paukun johdon kiinni osin hienoilla suorituksilla ja osin Paukun ulkokentän suosiollisilla avustuksilla. Paukulla oli kuitenkin 6–6-tilanteessa viimeinen tasoittava vuoro, jolla jakson lopullinen ratkaisu syntyi. Kun Sovelius ja jokerikotiuttaja Timo Niemi-Nikkola eivät kotiutuksissaan onnistuneet, Matti Asunmaa päätti ottaa ratkaisijan viitan harteilleen. Kylmän viileä välilyönti kotiutti Mikael Mantilan ja Paukku saalisti jaksovoiton ja yhden sarjapisteen.

Nihkeä toinen jakso

Pelin toinen puolisko oli vaisua pelaamista. Turku sai kolmesta juoksustaan kaksi 3-vahti Hakulisen räpylästä. Jakson vieraille ratkaisi lopullisesti kuitenkin Lassi Tuomisen kunnari tyhjään kenttään. Sille 2-rajan leikanneelle lyönnille Paukun ulkokenttä ei voinut yhtään mitään.

Soveliuksella oli omat paikkansa tuoda Paukku jakson lopulla vielä peliin mukaan, mutta kaksi peräkkäistä lyöntiä kantautuivat Turun 2-koppari Tuomiselle kopiksi.

– Toisen jakson osalta suoritukseni sisäpelissä ei tyydytä minua. Minun olisi pitänyt pystyä auttamaan porukkaa enemmän. Se on ihan sama lyötkö pystykopin vai hakeeko koppari ne syöksymällä. Ei niitä erotella. Harmittaa, mutta minkäs teet, ruoski hyvän ulkopelin 3-kopparina pelannut Sovelius itseään.

– Vastassa ei tänään ollut missään nimessä huono joukkue. Itse asiassa Turku oli yllättävän hyvä porukka. Ei se ole enää se aina helppo Turku niin kuin se on ennen ollut, jakoi Sovelius kehuja vastustajalle.

Surakka mietteliäänä

Paukun pelinjohtaja Ilkka Surakka piti näkemästään ensimmäisellä jaksolla, mutta pettyi toisen jaksoon.

– Se oli Sopalta hieno lyönti sovittuun paikkaan. Jakson ratkaisu tuli myös hienolla merkatulla välilyönnillä. Kaveri paransi otteitaan toisella jaksolla. Me ruvettiin ehkä samalla hieman jarruttelemaan, kun meidän olisi pitänyt jatkaa samaa rohkeaa pelaamistamme.

Supervuoropari ratkesi kahteen peräkkäiseen turkulaisten onnistumiseen. Ensin ykköspalkittu Jani Kapuinen löi ajosta viimeisellä lyönnillä tolpasta väliin ja heti perään Tuomisen kotiutus 3-saumaan onnistui täydellisesti. 

– Ne pinnat tulivat hienoilla lyönneillä. Vastustaja on sarjan ennakkosuosikki ja me olemme tässä nousijoita. Pinna tästä pelistä on jo hyvä, mutta olisi ollut enemmänkin tarjolla. Parempi ja valmiimpi joukkue vei tänään voiton, myönsi Paukun viuhkamies.

– Jatkossa meidän tulee parantaa kaaripeliämme ja hieman sijoittumisia ulkopelissä. Lisäksi kahden palon lyöntivuorot pitää saada pois, luetteli Surakka. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic