Uutiset

Sovita kouluttaa maahanmuuttajanaisia

Entisen Valtion Pukutehtaan tiloissa Hämeenlinnassa on parhaillaan tekstiilialan työvoimapoliittisessa työharjoittelussa neljä maahanmuuttajanaista. Heistä kolme on Somaliasta ja yksi Turkista.

Koulutuksen järjestää hämeenlinnalainen Sovita Oy, jonka uudet omistajat ovat toimitusjohtaja Saba Ayub-Riipinen ja kehityspäällikkö Minna Tuunainen.

Tuunainen luonnehtii Sovitaa sosiaaliseksi yritykseksi, jonka tavoitteena on vaikeasti työllistyvien, vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien työllistäminen tekstiilialalle.

-Hämeen Ely-keskuksen tuella kehitämme naisten monikulttuurista osaamiskeskusta. Se ei ole tarkoitettu pelkästään maahanmuuttajille, vaan suomalaisuus on yksi kulttuuri muiden joukossa. Yhdessä tekemällä suomalaiset ja maahanmuuttajanaiset oppivat toisiltaan. Lopputuloksena on tekstiili- ja käsityötuotteita, joissa yhdistyvät eri kulttuurien käytännöt.

-Pitkän tähtäimen tavoite on rohkaista naisia yrittäjyyteen. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeintä tien löytämien koulutukseen ja työelämään.

Sovita perustettiin vuonna 2007 jatkamaan Valtion Pukutehtaan tuotantoa. Yrityksen perustaja Jaana Paavilainen luopui heinäkuussa omistajuudesta ja lähti koulutus- ja valmennusyritys Rastor Oy:n verkostopäälliköksi.

Pakistanilaistaustainen Saba Ayub-Riipinen aloitti Sovitassa vuoden alussa.

Minna Tuunainen tuli toukokuussa Sovitaan koulutus- ja henkilöstöpalveluja tarjoavasta Taitoprofiilit Oy:stä. (HäSa)