Uutiset

Spiraliinat esittäytyy kotiyleisölleen Iittala-hallissa

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Spiraliinat on valmiina lauantaina Iittala-hallissa tyyliteltäviin joukkuevoimistelun Sydän-Suomen alueen välinemestaruuskisoihin. Joukkue on mukana kello 12.30 käynnistyvissä kisoissa 10–12-vuotiaiden sarjassa. Spiraliinojen ikäsarjassa välineenä on naru.

Aluemestaruuskisoissa on mukana noin 550 voimistelijaa (61 joukkuetta). Vanhimmat voimistelijat ovat yli 16-vuotiaita.

Spiraliinat kilpailee vasta ensimmäistä kauttaan, eli joukkue ei vielä tänä vuonna hätyyttele kärkisijoja aluemestaruustasolla.

– Joukkue kilpailee naruohjelmallaan, jossa tuomareiden pisteiden perusteella joukkueet jaetaan kategorioihin 1–10. Tavoitteenamme on esittää kotiyleisön edessä puhtaat ohjelmat ja parantaa kategoriaamme. Kilpailu on kovaa jo 10–12-vuotiaiden tasollakin, sillä valtakunnallisissa sarjoissa on mukana kaikkiaan sata joukkuetta, kertoo Spiraliinojen valmentaja Anu Vartiainen.

Vartiaisen valmennusryhmässä on mukana 16 tyttöä, joista kisajoukkueeseen on valittu kymmenen vanhinta voimistelijaa. Iittala-hallissa esiintyvät Roosa Virtanen, Hilma Vartiainen, Ella Virta, Siiri Rekola, Suvi Lehtinen, Emma Kajanto, Ella Korkiamäki, Elisa Vieru, Mikaela Överlund ja Enni Ylä-Jarkko.

Kilpailujoukkueissa on mukana vähintään viisi voimistelijaa. 2–3 minuutin mittaisissa ohjelmissa on musiikin tahdissa tehtäviä erilaisia vartalon liikkeitä, tasapaino-osia, hyppyjä, liikkuvuusliikkeitä, spagaatteja, askelsarjoja ja akrobatialiikkeitä.

14–16-vuotiaiden sarjasta lähtien koreografiaan voi lisätä myös nostoja.

– Joukkuevoimistelu on lähellä rytmistä voimistelua, mutta lajeilla on hieman erilaiset liikekielet. Lähinnä vartalon liikkeissä on eroja. Molempia lajeja harjoitellaan kuitenkin lähes samalla lailla, Vartiainen kuvailee.

”Kisaaminen mukavinta”

Spiraliinat harjoittelee Hämeenlinnan lyseon liikuntasalissa neljänä iltana viikossa. 10-vuotiaat Ella Virta ja Mikaela Överlund odottavat lauantain kisoja innolla.

– Kisaaminen on mukavinta. Innostuin lajista pari vuotta sitten, muistelee Ella.

Mikaela on käynyt joukkuevoimisteluharjoituksissa jo neljä vuotta.

– Myös harjoittelu on ihan kivaa. Harrastin pienempänä myös rytmistä voimistelua, mutta tämä on mukavampaa, Mikaela nauraa.

HämVS:n emännöimät joukkuevoimistelun aluemestaruuskisat alkavat harjoituksilla Iittala-hallissa lauantaina jo kello 8.30. Spiraliinojen kilpailuohjelma on vuorossa kello 17.30 ja 18.30 välillä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic