Uutiset

Springsteen tiedemiesten luupin alle

Vähänpä nuori rokkari Bruce Springsteen arvasi, että vuosikymmeniä myöhemmin hänen laulunsa päätyisivät tiedemiesten analyysin kohteeksi. Nyt näin käy: New Jerseyn yliopisto järjestää symposiumin, joka on omistettu kokonaan ”Pomo” Springsteenille.

Näkökulmista ei ole pulaa. Aiheiksi on valittu esimerkiksi Pomo ja Raamattu sekä marxilainen perspektiivi Darkness on the Edge of Town -albumiin.

Alustajina kuullaan muiden muassa luterilaista pappia, roomalaiskatolista teologia ja Wall Streetin talousanalyytikkoa.
Symposiumiin odotetaan saapuvan yli 500 osanottajaa.

STT

Robottikoirasta nalkuttaja?

Koira saattaa olla miehen paras ystävä, mutta liekö robottikoirasta samaan? Yhdysvalloissa suunnitteilla olevaan robokoiraan on lisätty ominaisuus, joka voi käydä omistajan hermoille. Koira muistuttaa isännälleen, milloin tämän on aika lähteä päivittäiselle kuntokävelylle.

Koiran on jopa määrä pystyä päättelemään, onko sen omistaja syönyt terveellisesti ja liikkunut riittävästi.

– Liikkuvien robottien mahdollisuudet ihmisen elintapojen muuttamisessa ovat lupaavia, muotoilee Bostonin yliopiston tietokonetutkija Tim Bickmore.

Maalaisjärjellä ajatellen ihminen saattaa valita mieluummin normaalin koiran, joka ihailee isäntäänsä, vaikka tämä olisikin laiska sohvaperuna.

Robottikoiran suunnitelmat esitellään 11, syyskuuta konferenssissa Tokiossa.

STT

Lihavan miehen voitto

Tuhdimmanpuoleinen saksalaismies on voittanut Mercedes Benziä vastaan nostamansa oikeusjutun. Oikeus määräsi, että Mersun on vapautettava 160-kiloinen mies auton liisaussopimuksesta.
Frank S. -niminen vakuutusmyyjä halusi palauttaa S-320 CDI -mallin Mersunsa, koska se ei miehen mukaan kestänyt hänen painoaan.

– Jouduin korjauttamaan autoa 13 kertaa 21 viasta ensimmäisten 20 000 ajokilometrin aikana, 37-vuotias Frank kertoi.

Mersu oli Frankin mukaan hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että hän on liian lihava tälle autolle. Autonvalmistajan mukaan tämä ei kuitenkaan ollut peruste leasing-sopimuksen purkamiseen.

Oikeus päätti jutun Frankin hyväksi.

Kyseinen Mersun malli maksaa Saksassa 65 000 euroa.

STT

Päivän lehti

7.8.2020