Uutiset

Sprinttijännitystä Peltosaaren illassa

Yleisurheilun vuotuisen Häme Gamesin pääkilpailu on ohjelmassa keskiviikkoiltana kello 17 alkaen. Kisan ajankohdan takia monissa lajeissa taso ei tule olemaan yhtä korkea kuin viime vuonna muun muassa EM-kilpailujen ja viime viikonloppuna järjestettyjen karnevaalien takia.

Esimerkiksi järjestävän seuran, Riihimäen Kiskon ykkösurheilija Inga Linna ei heitä moukaria Peltosaaressa, sillä hän karsii keskiviikkona EM-finaalipaikasta Amsterdamissa. Siitä huolimatta paikallisittain riittää jännitettävää.

Kovin taso ja eniten urheilijoita on tänäkin vuonna pikajuoksuissa. Miesten 100 metrille on ilmoittautunut 37 urheilijaa, joista kovimman tilastoajan, 10,58, on juossut Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä. Hän saa kuitenkin Hämeenlinnan seudulta kovaa kiritystä, sillä alle 11 sekunnin sprintterit Janan Heikki Nieminen ja Tarmon Sampo Kiviharju sekä muun muassa Arttu Seppänen asettuvat lähtötelineisiin.

Naisten pikamatkoilla suosikkina kaikille pikamatkoille lähtee HIFK:n Jasmin Showlah, joka voitti helmikuussa Suomen hallimestaruuden 60 metrillä. Häme Gamesinkin ohjelmaan kuuluu hallimatkana paremmin tunnettu 60 metriä, jonka lisäksi juostaan 100 ja 200 metriä.

Riihimäelle saadaan tänä vuonna myös kansainvälistä väriä. Miesten keihäänheittoon ilmoittautuivat viime metreillä Suomessa tämän kesän Eliittikisoissa heittänyt Qatarin Ahmed Bedir Magour ja hänen maanmiehensä Mohamed Kaida. Magour heitti toukokuussa Hallessa ennätyksekseen 80,90. Magour on suuri suosikki, sillä Häme Gamesin paras suomalainen, Mika Aalto on heittänyt tänä kesänä 71,30. HäSa

Asiasanat