Uutiset

SPV löylytti FT Trackersia kunnolla

Salibandyliigan kärkijoukkueisiin lukeutuva Seinäjoen Peliveljet oli tyly vieras FT Trackersille Iittala-hallissa. SPV oli runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelussa ylivoimainen ja kaatoi heikoin Trackersin maalein 5-12 (0-3, 2-8, 3-1).

Kotijoukkue sai otteluun huonon alun, kun kolmosketju otti kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan kaksi maalia omiin.

SPV karkasi aktiivisesti ylhäältä ja kotijoukkueella oli saada peliään käyntiin. Lisäksi jännitys paistoi läpi kotijoukkueen hermostuneista otteista. Avauserän jälkeen SPV johti 3-0.

Peli ratkesi jo puolivälissä
Toisen erän alussa SPV käytti tehokkaasti maalipaikat hyväkseen. Trackersin 1-4 kavennusmaalin teki Timo Johansson, mutta reilun 25 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 1-6.

Heti tämän jälkeen Trackersin kapteeni Kaj Palmroth hölmöili itselleen viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Salibandyliigan pistepörssissä toisena ja kolmantena olevien Sami Kosken (1+3) ja Mikko Kohosen (2+0) johdolla SPV karkasi Palmrothin jäähyn aikana 10-2 johtoon ja peli oli käytännössä ratkennut jo ottelun puolivälissä. Trackersin alivoimamaalin laukoi Tuomas Mikkola.

Kolmas erä oli käytännössä pelailua. Trackersin kannalta oli kuitenkin positiivista, että kolmannessa erässä kotijoukkue sai jo peliään normalisoitua, vaikka valmennusjohto ykkösketjuaan säästelikin. Trackersista maalinteossa onnistuivat Mikko Ruokolainen (1+1), Kaj Palmroth ja Miiro Maunula.

”Ei himassa voi näin pelata”
Päävalmentaja Jani Blad ei pelin jälkeen selitellyt joukkueen tappiota, mutta antoi myös tunnustusta vastustajalle.

– Tämä oli kauden tärkeimpiä pelejä ja se päättyi mahalaskuun. Kaksi erää menimme kuin lauma kanalassa. Puolustusasenteeltaan muutama t kaverit olivat aivan unessa. Ei himassa voi näin pelata. Onhan tämä hävettävää.

– SPV:n pelinopeus ja taitotaso oli sellainen, että emme me mukana siinä pysyneet. Vastustaja oli tänään satasella parempi, Blad totesi.

Sunnuntaina tärkeä peli Joensuussa
Salibandyliigan runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Trackers on karsijan paikalla 14 pisteellä. AC Haki on suoralla putoajan paikalla 13 pisteellä. Trackersin lisäksi 14 pisteessä on FBT Pori ja Loviisa. Yksi joukkue putoaa suoraan ja kaksi joukkuetta karsii sarjapaikasta.

Trackersin tärkeät pelit jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue suuntaa Joensuuhun Josban vieraaksi. Josballa ei ole pelissä panosta, sillä se on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta Trackersille pisteet Joensuusta olisivat elintärkeät.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Trackers kohtaa Iittalassa sarjaa johtavan Tampereen Classicin.

– Joensuussa pitää olla jo erilainen meno kentällä tai tullaan sieltä kävellen kotiin. Kaikkien pitää kaivaa nyt iso sydän esiin, jottei turhaan olla yhdeksää kuukautta töitä tehty, Blad sanoi. (HäSa)