Uutiset

Stach iski Kerhon …nurin jatkoajalla

Tshekkipelaaja David Stach nousi ratkaisijan rooliin Rinkelinmäen keskiviikkoisessa jääkiekon A-nuorten SM-liigan ottelussa.

20-vuotias Stach iski kiekon HPK:n maalivahdin Juuso Saroksen taakse, kun jatkoaikaa oli jäljellä vaivaiset kaksi sekuntia: Lukko voitti 4–3 (2–1, 0–1, 1–1, 1–0).

Stach (1+2) oli muutenkin joukkueensa kapellimestari laitahyökkääjiensä Antonin Roudan (2+0) ja Kasperi Nuton (0+2) kanssa. Onnistujiin kuului myös raumalaisten maalivahti Oskari Setänen.

Ottelu oli vauhdikas ja tasainen, mutta samalla täynnä huolimattomuusvirheitä puolin ja toisin. HPK:n maalit kirjattiin Mikko Lahtelalle, Petteri Nikkilälle ja Ismo Nikkiselle. Syöttöpinnoja saivat Santeri Vuoti, Eetu-Ville Arkiomaa, Joona Monto, Miika Heikkilä ja Ville Kautiainen. Maalivahti Saros oli ottelun eliittiä. Hän pelasti monta kenttäpelaajan karkean virheen seurauksena syntynyttä tilannetta.

Kerhon nuorten päävalmentaja Olli Salo ei ollut joukkueeseensa tyytyväinen, vaikka pistetili kasvoi keskiviikkonakin yhdellä.

– Lukon voittomaalikin kuvasti joukkueen asennetta puolustamiseen. Ilmeisesti mahat olivat täynnä. Kolmannessa erässäkäin pelissämme oli liian paljon huolimattomuutta. Asenne nämä pelit ratkaisee. Jos se ei ole kunnossa, ei peliä voita, Salo sanoi.

– Ajoittain veimme peliä ja meillä oli paikat ratkaista ottelu. Joukkueen eteen pelaaminen kuitenkin puuttui tällä kertaa, hän jatkoi.

HPK jatkaa nuorten liigaa lauantaina Kuopiossa ja sunnuntaina Joensuussa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic