Uutiset

Stallone puolustautuu lääketieteellisillä dokumenteilla

Valkokankaiden Rambo-Rocky Sylvester Stallone puolustautuu lääketieteellisten dokumenttien avulla salakuljetussyytöksiä vastaan.

Stallone kärysi Sydneyn lentokentällä helmikuussa, kun tulli löysi hänen matkatavaroistaan 48 lääkeruiskullista kasvuhormonia. Stallone vieraili Australiassa markkinoimassa uutta elokuvaansa Rocky Balboa.

Stallonen edustaja on luovuttanut sydneyläiselle oikeusistuimelle lääketieteellisiä dokumentteja, joiden hän uskoo auttavan asian ratkaisussa. Oikeus jatkaa asian käsittelyä toukokuun puolivälissä.

Tutkijat löysivät Teräsmiehen ”kryptoniitin”

Tutkijat väittävät löytäneensä Teräsmiehen kammoaman kryptoniitti-aineen. Serbiasta löytyi uusi mineraali, jonka kemiallinen rakenne on täysin sama kuin Teräsmies-tarinoiden kryptoniitilla.

Ulkoavaruudesta saapuneen kryptoniitin rakenne käy ilmi Superman Returns -elokuvasta.

– Olin ällistynyt havaitessani, että Lex Luthorin varastamaan kryptoniittikiveen oli kirjoitettu filmillä täsmälleen sama rakenne, jonka löysin uudesta mineraalista, hämmästelee
brittiläinen tohtori Chris Stanley.

Hän korostaakin, että löydetyn aineen kanssa täytyy olla hyvin varovainen.

– Emme halua tuhota maapallolta sen kuuluisinta supersankaria!
Teräsmies-tarinoissa sankari on mahdollista nujertaa ainoastaan kryptoniitin avulla.

Aivan kaikessa fiktio ei sentään osoittautunut todeksi. Teris-seikkailujen kryptoniitti on vihreää kristallia, mutta oikeasti aine on valkoista ja puuterimaista.

Serbiasta löydetyn mineraalin nimeksi tulee englanniksi jadarite, joten suomeksi nimi saattaisi olla jadariitti.

STT

Päivän lehti

30.5.2020