Uutiset

Steelers avasi puolivälierät vakuuttavalla voitolla

Päävalmentaja Jani Järvinen oli virittänyt joukkueensa loistavasti kauden tärkeimpiin peleihin ja Hämeenlinnan Steelers avasi Elenia-areenassa salibandyn Divarin puolivälieräsarjan Limingan Niittomiehiä vastaan selvällä voitolla lukemin 10–3 (3–0, 4–1, 3–2).

– Erittäin vahva esitys joukkueelta. Töitä tehtiin hullun lailla ja pelisuunnitelmaa toteutettiin kaksi erää loistavasti. Kolmanteen erään pelikuri katosi ja teimme lopusta itsellemme vaikean. Tähän pitää jatkossa kiinnittää vielä huomiota, Järvinen korosti.

Vieraiden päävalmentaja Olli Honka ei selitellyt tappiota.

– Kaikki kunnia Steelersille. Heillä on taitavia yksilöitä ja näkee, että he pelasivat näitä play off -pelejä myös viime keväänä. Tilannekovuus ratkaisee. Me emme olleet alusta asti valmiita ja se näkyi tulostaululla, Honka summasi.

Viime lauantaina samat joukkueet olivat kohdanneet runkosarjan päätöskierroksella ja silloinkin Steelers oli voittanut maalein 9–4. Tämä peli oli Järvisen mukaan myös ratkaissut sen, että runkosarjan kakkosena Steelers valitsi juuri Limingan vastustajaksi pudotuspelien avauskierrokselle.

Neljä yötä myöhemmin valinta osoittautui oikeaksi. Steelers lähti peliin samoilla ketjuilla, liikkui ja liikutti palloa alusta asti hyvin ja loi paikkoja.

 Ville Lastikka (3+0) aloitti maalinteon ajassa 3.45 ja kaksi muuta osumaansa runkosarjan pistepörssin voittanut nuorukainen viimeisteli päätöserässä alivoimalla tyhjään maaliin.

Limingan maalilla aloitti vasta kauden kolmannen pelinsä pelannut Kosti Laine, joka tuli 2. divisioonasta tammikuussa divarimiehistöön. Toisen erän alussa hän teki tilaa Sami Yli-Korpelalle.

LNM oli muuttanut muutenkin miehistöään lauantain pelistä. Runkosarjassa joukkueen paras pistemies Matias Luokkanen palasi kokoonpanoon ja OLS:n liigaryhmästä mukana oli farmisopimuksella Tommi Visuri. Muutokset eivät kuitenkaan auttaneet.

Teemu Metsälä (1+3) nousi Steelersin tehomieheksi. Vaparikuviosta Iiro Nurmisen (1+1) syötöstä komean 2–0-maalin ampunut 18-vuotias viime kevään nuorten maailmanmestari syötti toisessa erässä kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla.

– Hyvin toteutettiin pelisuunnitelmaa ja Jaska oli maalilla tosi hyvä. Olen pelannut tällä kaudella myös hyökkääjänä, mutta kauden lopun ja tänään olin puolustajana. Vahvuuteni on, että pystyn pelaamaan molemmilla paikoilla. Tänään oli taas hauskaa pelata pakkina. Jatko riippuu varmaan myös loukkaantumistilanteesta, hyökkääjiähän tippui tänään pois kesken pelin, Metsälä pohti.

Jaakko Vahtokari oli vahvassa vedossa Steelersin maalilla ja otti yhteensä 26 torjuntaa. Liminka sai oman mahdollisuutensa avauserän puolivälissä, kun Steelersin Nico Jonaeson sai jäähyn (2+10 minuuttia).

Vahtokari ja Steelersin puolustus hoiti Limingan vahvan ylivoiman. Puolustaja Janne Ijäksen hienolla soololla kotijoukkue eteni 3–0-johtoon.

Jonaeson (2+1) kuittasi jäähynsä kahdella maalilla toisessa erässä ja Markus Sipronen viimeisteli kertaalleen ylivoimalla. Päätöserässä Samuli Hirvonen ampui maalin Aleksanteri Ihalaisen syötöstä. Syöttöpisteen saivat myös Julius Aaltonen ja Tuomas Mikkola.

Joukkueiden toinen kohtaaminen on perjantaina Oulussa ja paikka välieriin on katkolla Steelersille.

– Perjantaiaamuna lähdetään Ouluun. Omat vahvuudet ratkaisevat. Liminka pelaa omaa simppeliä peliään ja heilläkin oli tänään hetkensä. Jos säilytämme oman hyvän tasomme, sarja hoituu meille, ennakoi Steelersin Jani Järvinen. HäSa

Asiasanat