Uutiset

Steelers avasi voittotilinsä liigassa

Hämeenlinnalainen Steelers ei joutunut kovin pitkään odottelemaan avausvoittoaan tämän kauden salibandyliigassa. Viikko sitten sarja-avauksessaan vielä tappion kärsinyt Steelers käytti ensimmäisen kotimahdollisuutensa hyväkseen, kun se kaatoi Elenia-areenassa vierailleen helsinkiläisen M-Teamin numeroin 14–6 (4–3, 6–1, 4–2).

Elenia-areenassa vietettiin lauantaina avointen ovien päivää, kun Steelers latoi avopaikoista palloa ensin Petri Leschin ja yhdeksännen maalin jälkeen kentälle tulleen Ossi Rannalan taakse. Myös M-Team sai ottelun alussa tehdä maaleja vapaista paikoista, mutta Steelers sai luukkunsa käytännössä kiinni toisen erän alussa M-Teamin neljännen maalin jälkeen. Vieraiden viides (tilanteeksi 10–5) ja kuudes (13–6) syntyivät vasta, kun hämeenlinnalaiset olivat karanneet tavoittamattomaan johtoon.

Steelersin päävalmentaja, Jussi Sihvonen, oli tyytyväinen omiensa työpäivään.

– Ensimmäisessä pelissä pääsimme johtoasemassa 40 minuuttiin, mutta sitten tapahtui jotain. Nyt päätimme, että vastaava ei ainakaan toistu. Tänään menimme oikealla ilmeellä loppuun asti ja siihen voi olla tyytyväinen. Tässä sarjassa kaksi pistettä maistuu aina hyvältä, Sihvonen myönsi.

Kotijoukkue onnistui M-Teamia vastaan leveällä rintamalla. Ykköskentällisestä maalasivat hyökkääjät Miiro Maunula (1+2), Aleksi Kulmala (1+0), Timo Johansson (2+1) ja toinen puolustaja Jere Liljenbäck (1+1). Joukkueen tehomies oli kakkoskentällisen Nico Jonaeson, joka teki kolme maalia ja antoi yhden syötön. Myös ketjun muut pelaajat Iiro Nurminen (1+1) ja Daniel Megyaszai maalasivat.

Kolmoskentällisen tehokkain oli liigakentille täksi kaudeksi palannut Jouko Honkanen (2+1). Samuli Grönfors teki pisteet 1+2 ja Aleksanteri Ihalainen 1+1.

– Joka kenttä tehoili ja siihen saa olla tyytyväinen. Viimeisessä erässä puolustusinto vähän katosi osalta porukkaa, mutta meillä on laaja rosteri, johon olen tyytyväinen. Kyllä me maaleja osaamme tehdä. Vielä kun malttaisimme puolustaa. Sillä saralla on eniten opittavaa, Sihvonen arvioi.

Salibandyliiga palasi viiden vuoden tauon jälkeen Hämeenlinnaan ja kantakaupungin pääsarjapeleistä on vielä pidempi tauko, mutta yleisöä Elenia-areenaan tuli paikalle vähän, 422 katsojaa.

– Siihen vaikuttaa moni asia. Olen tietysti silti pettynyt. Nämä ovat hienoja tapahtumia, joten toivoisin tietenkin, että ihmisiä tulisi paikalle sankoin joukoin, päävalmentaja viestitti.

Kotijoukkueen ykkösmies Jonaeson nautti pelaamisesta.

– Ensimmäiset liigapisteet tietysti lämmittävät. Ottelu ratkesi tänään siihen, että halusimme voittoa enemmän. Käytimme myös maalipaikkamme hyvin hyväksemme, Jonaeson sanoi.

Neljätoista tehtyä maalia ei kuitenkaan yllättänyt jo viime kaudella Divarissa Steelersiä edustanutta pelaajaa.

– Joukkueessamme on paljon hyviä maalintekijöitä. Harjoituspeleissäkin osoitimme, että pystymme tekemään maaleja. Se ei ole meille ongelma. HäSa

Asiasanat