Uutiset

Steelers C2-nuoret lohkovoittajana pudotuspeleihin

Hämeenlinnalaisen salibandyseuran Steelersin C2-nuoret varmistivat itselleen mainiot asemat jatkopeleihin ottamalla runkosarjan päätöspeleissä kaksi voittoa. Ensimmäisessä ottelussa hämeenlinnalaiset puolustivat tiiviisti ja voittivat Lohjan Salibandyn 5–1. Steelers loi tehokkaasti maalipaikkoja ja osui viidesti tolppaankin.

Kotiyleisön edessä pelannut Porin Karhut aloitti hämeenlinnalaisia vastaan vauhdikkaasti. Ottelu oli porilaisille tärkeä, sillä voitolla se etenisi suoraan jatkopeleihin. Toisessa erässä Steelers lisäsi vauhtia ja onnistui siirtymään 4–-johtoon. Karhut ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi nopeilla vastahyökkäyksillä tilanteeksi 6–5. Steelersin maalissa hyvin pelannut Ilari Kaurtola esti loput maalintekoyritykset, ja hämeenlinnalaiset kaunistelivat lopulta numerot 7–5:een.

Steelersin runkosarja oli kokonaisuudessaan mainio. 14:n pelatun kierroksen jälkeen tilastoihin kirjattiin 11 voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio.

– Joukkueen työmoraali on ollut korkea koko alkukauden ja pojat ovat toteuttaneet kiitettävästi harjoituksissa sovittuja asioita. Onnistumiset ovat lähteneet tiiviistä viisikkopuolustuksesta. Tätä kautta on päästy myös hyökkäämään kontrolloidusti, kertoo joukkueen päävalmentaja Jani Järvinen.

Joukkueen onnistunut pelitapa näkyy myös tilastoissa – se päästi runkosarjassa 35 maalia vähemmän kuin lohkokakkonen Classic. Järvinen on luottavainen myös pelin sujumisesta pudotuspeleissä.

– Nyt harjoitellaan laadukkaasti seuraavat viikot, parannetaan peliä edelleen ja ollaan valmiita taistelemaan mestaruudesta, valmentaja takaa.

Alkukauden kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat kahden viikon kuluttua alkaviin pudotuspeleihin. Steelersin aloitusvastustaja ei ole vielä selvillä, mutta hämeenlinnalaiset pelaavat ensimmäisen jatko-ottelunsa Iittala-hallissa 22. maaliskuuta. (HäSa)

Asiasanat