Uutiset

Steelers ei onnistunut naulaamaan finaalipaikkaa

Miesten salibandydivarin toinen loppuottelija ratkeaa tiistaina Hämeenlinnan Elenia-areenassa pelattavassa kolmannessa välieräottelussa. Hämeenlinnan Steelers ei nimittäin onnistunut ottamaan sunnuntaina tarvittavaa toista voittoa, vaan kuopiolainen SB Welhot tasoitti ottelusarjan kotivoitollaan 1–1:een. Welhojen voittolukemat olivat 8–5 (4–2, 1–3, 3–0).

Steelers pelasi lauantain tavoin kapealla materiaalilla. Kuopiossa joukkue joutui pelaamaan käytännössä 12 pelaajalla.

– Vaikka niiden taakse ei koskaan saakaan mennä, alkaa kapealla materiaalilla pelaaminen väkisinkin näkyä. Yksi putosi pelistä pois vielä bussimatkalla oksennustaudin takia ja yksi pelaa lähes yhdellä jalalla. Emme vain pystyneet parempaan, mutta tiistaina saamme toivottavasti lisäenergiaa sairastuvalta. Selitellä ei silti jaksaisi, koska vastustajallakin on varmasti samanlaista, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen sanoi.

Hämeenlinnalaisten alku ei mennyt tällä kertaa putkeen. Welhot karkasi ottelussa 4–1-johtoon, mutta Steelers nousi vielä toisessa erässä 5–5-tasanumeroihin. Welhot ratkaisi ottelun kolmannessa erässä Juha Airaksisen, Eero Vepsäläisen ja Iiro Pitkäsen maaleilla.

– Ensimmäisessä erässä emme olleet omalla tasollamme. Toisessa erässä pystyimme pelaamaan niin kuin suunnittelimme. Energiatasot eivät olleet kolmannessa erässä sillä tasolla, että olisimme pystyneet vielä vastaamaan, kun kaveri meni johtoon. Siinä se oli lyhyesti, päävalmentaja tiivisti ottelun pariin lauseeseen.

Luotto on kova

Steelersin ja Welhojen kolmas välieräottelu pelataan tiistaina Elenia-areenassa kello 18.30. Järvinen luotto omiinsa on kova.

– Ei tule tiukkaa, me murskaamme vastustajan. Meillä on parempi joukkue ja tiedämme, ettei vastustajalla ole palaa, kun pelaamme kunnolla. Tämä ottelu vain vahvisti sitä. Parempi joukkue menee jatkoon, ja se olemme me, Järvinen lupasi.

Steelersin tehokkain ketju oli Julius Aaltosen johtama kakkosketju, jossa laidoilla pelasivat tuttuun tapaan Nico Jonaeson ja Ville Lastikka. Lastikka teki Kuopiossa tehot 2+1, Aaltonen 1+1 ja Jonaesonkin syötti yhden maalin. Timo Johansson ja Pyry Peltonen onnistuivat myös maalinteossa. Miiro Maunula ja Sami Saarinen saivat syöttöpisteen.

– En halua nostaa pleijareissa yksittäisiä pelaajia esiin. Pelasimme joukkueena lauantaina hyvin, ja nyt emme pelanneet joukkueena hyvin. Kaveri pelaa koko ajan omalla hyvällä tasollaan, ja jos emme saa omaa hyvää peliämme esiin, tulee käkeen. Jos puolestaan pelaamme hyvin ja kaikki ovat pelillä, voitamme kaikki joukkueet tässä sarjassa, Järvinen sanoi.

Divarin toinen loppuottelija on jo selvillä. Helsinkiläinen M-Team voitti sunnuntaina vieraissa Loviisan Torin toisen kerran ja odottelee vastustajaa ensi viikonloppuna alkavaan finaalisarjaan. Loppuottelusarjan voittaja nousee ensi kaudeksi salibandyliigaan ja häviäjä karsii liigapaikasta liigan toiseksi huonoimman kanssa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic