Uutiset

Steelers ei pysynyt mestarin kyydissä

Peli olisi saattanut olla pahimmassa tapauksessa ohi jo melkein ennen kuin se ehti edes alkaa. Niin purjeessa oli kotijoukkue Steelers, kun hallitseva suomenmestari Classic laittoi salibandyliigan ottelussa tuulemaan.

Tamperelaiset voittivat ottelun lopulta reiluin luvuin 1–11 (0–2, 1–4, 0–5).

Ensimmäisen maalipaikan tamperelaiset rakensivat 12 sekunnissa ja kymmenen sekuntia myöhemmin reikäpallo oli jo ensimmäistä kertaa Steelers-vahti Jaakko Vahtokarin (23 torjuntaa) selän takana.

Kotijoukkue rakensi kahden maalin tappioasemassa erän puolivälin jälkeen neljä huippupaikkaa, mutta kolmasti Classicin maalivahti Joni Järviö (14 torjuntaa) venyi huippupelastuksiin ja kertaalleen laukaus pysähtyi ylärimaan.

Toisen erän alussa Steelers sitkutteli ilman takaiskua tuplasti avauserää pidempään. Classicin tehomies Joonas Pylsy (3+1) oli pahanteossa vasta 45 sekunnin kohdalla.

– Me tulimme molempien eriin huonosti sisälle. Varsinkin ensimmäisessä erässä ihmettelimme ensimmäiset viisi minuuttia, mutta sen jälkeen pääsimme peliin ihan hyvin mukaan, analysoi Steelersin valmentaja Jussi Sihvonen.

Timo Johansson toi kavennusmaalillaan vielä toivon kipinää Steelers-leiriin, mutta Classicin laittaessa isompaa vaihdetta silmään kotijoukkueen kannattajien päät painuivat lopullisesti. Kolme nopeaa maalia vajaaseen kahteen minuuttiin ja se oli sitten lopullisesti siinä.

Sihvonen oli pettynyt omiensa esitykseen, mutta ei ottanut mitään pois Classicilta.

– Toisessa ja varsinkin kolmannessa erässä siirryimme lopullisesti kuskin paikalta täysin matkustajaksi. Classic vei ja teki melkein mitä halusi tuolla kentällä. Se on huippujoukkue, joka ansaitsi tänään voittonsa. Meiltä katkesi luvattoman helposti selkäranka. Vaikka aloimmekin säästelemään hieman viikonlopulle, se ei tarkoita sitä, että voimme päästää helppoja maaleja.

Steelersin paras pelaaja oli rumista lukemista huolimatta Vahtokari, joka jätettiin turhan usein yksin taitavia tamperelaisia vastaan. Kokenut maalivahti torjui tukun jo varmalta maalilta näyttäneitä tilanteita eikä yhtäkään osumaa voida laittaa yksin hänen piikkiinsä.

– Viisikko ei auttanut meidän maalivahtia tänään ollenkaan. Erätauollakin korotin siitä vähän ääntäni. Kyllä tämä on heittomerkeissä kirosanan arvoista touhua tällä hetkellä viisikolta, jyrähti aina sanoissaan korrekti Sihvonen.

Steelers matkustaa lauantaina Lahteen kiihkeään kamppailuun LASBin vieraaksi. Heti perään sunnuntaina Elenia-areenaan saapuu vastustajaksi Koovee Tampereelta. Peli on räätälöity yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa perhepeliksi. MLL:n Hämeen piiri lahjoittaa vähävaraisille hämeenlinnalaisperheille ne autot ja nuket, jotka perhelipun ostaneet perheet tuovat peliin mukanaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic