Uutiset

Steelers etenee aikataulussa

Steelersin naisten valmistautuminen seurahistorian ensimmäiseen liigakauteen on hyvässä vauhdissa. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun joukkueen avauskausi 1. divisioonassa päättyi putoamiseen keväällä 2013.

Kabinetin kautta teräsnaiset saivat toisen mahdollisuuden divarissa, ja viime kausi sujuikin erinomaisesti. Keväällä Steelers kamppaili liigakarsinnoissa, mutta paikka korkeimmalle sarjatasolle ei sitä kautta auennut. Yhden liigajoukkueen luovuttua paikastaan tarjoutui kuitenkin mahdollisuus pelata liigassa.

Moni voi sanoa, että liigapaikka on saatu tuurilla, mutta seurassa on tehty myös paljon töitä. Päävalmentaja Toni Kankaanpää muistuttaa, että pelkällä onnella ei päästä mihinkään.

– Olimme sellaisessa tilanteessa, että liigapaikkaa voitiin meille tarjota. Se tarkoittaa sitä, että olemme tehneet asioita oikein. On kuitenkin naissalibandyn kannalta sääli, että kahtena peräkkäisenä vuonna liigaseura on luopunut paikastaan, Kankaanpää pohtii.

Kankaanpään mukaan joukkue piti parin tunnin palaverin ennen kuin päätti lähteä liigaan.

– Pelaajat tietävät, että edessä on rankka kausi. Olemme saaneet ensimmäiset harjoitusottelut alta pois ja niiden jälkeen usko on kova siihen, että paketti saadaan kasaan. Meillä on nuori joukkue, ja luotan sen jaksamiseen ja liikkumiseen.

Liigakokemusta

Steelers on saanut riveihinsä kovia vahvistuksia ja muutaman kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Liigakokemusta joukkueeseen tuovat uusina pelaajina Tiia Leppänen, Kirsikka Kiviranta sekä Ninja Lindholm.

Lindholm pelasi viime kauden 1. divisioonaa Sipoon ÅIF:ssä ja niin hän kuvitteli pelaavansa myös siirryttyään Steelersiin. Paluu liigakaukaloihin mietitytti, mutta nyt hyökkääjä on tulevan suhteen hyvillä fiiliksillä.

– Koko joukkue on niin innostunut, että se tarttui itseenkin. Minulla on vähän yli sadan pelin kokemus liigasta ja toivon, että pystyn hyödyntämään sitä ja antamaan muille vinkkejä. Vahvuuteni on puolustuspelissä, mutta pallollistakin vastuuta varmasti tulee, Lindholm miettii.

Uusi valmentaja

Myös teräsnaisten taustajoukkoihin on liittynyt uusi nimi. Oman peliuransa Steelersissä loukkaantumisen vuoksi lopettanut Kaj Palmroth lähti mukaan valmennukseen Kankaanpään ja Janne Oksasen kanssa.

– Uran loppumisen jälkeen ajattelin, etten heti lähde valmennushommiin, mutta keskusteluiden jälkeen päätin lähteä tähän mukaan. Se palo ja halu, mikä likoissa on, antaa itsellekin virtaa. Onhan tämä miehiin verrattuna oma maailmansa, mutta esimerkiksi taitotasoon olen positiivisesti yllättynyt, Palmroth kehuu.

Palmrothin vastuulla ovat erityisesti fysiikkapuoli sekä erikoistilanteet ja puolustuspelaaminen.

– Peittopeli paranee tälle kaudelle. Taktiikkapuolelle ja erikoistilanteisiin yritän myös tuoda asioita, joita olen oman peliurani aikana oppinut. Mitään huutavaa jortikkaa minusta ei ikinä tule, vaan posin kautta mennään, Palmroth nauraa.

Steelersin liigakausi alkaa 20.9. vieraspelillä ja 27.9. edessä on ensimmäinen kotiottelu. Teräsnaisten otteita pääsee kuitenkin seuraamaan jo tänä viikonloppuna Iittala-hallissa, jossa joukkue kohtaa kaarinalaisen Sheriffsin lauantaina kello 18.30 ja sunnuntaina kello 15. (HäSa)

Asiasanat

Menot