Uutiset

Steelers harjoitteli voiton Viron maajoukkueesta

Salibandyliigan maajoukkuetauolla oleva Steelers ei levännyt viikkoa laakereillaan, vaan keskittyi jo tiukasti ensi viikonloppuna jatkuviin sarjapeleihin. Steelers kaatoi sunnuntaiaamupäivällä Iittala-hallissa vierailleen Viron maajoukkueen maalein 8–4 (3–2, 2–0, 3–2).

Virolaisvieraat säikyttelivät isäntiään ottelun alussa menemällä Kaspar Kallionin ja Mattias Proosin maaleilla 2–0-johtoon. Sen jälkeen hämeenlinnalaiset kuitenkin heräsivät ja tekivät ottelun seitsemän seuraavaa osumaa ennen virolaisten lopun kahta kavennusta. 8–4-loppunumerot sinetöi lopulta tyhjään maaliin Timo Johansson (3+0).

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen piti kansainvälistä ottelua hyvänä tapahtumana omalle joukkueelleen.

– Kansainväliset pelit ovat aina mielenkiintoisia, vaikka olihan tämä tällainen sunnuntaiaamun pelailu. Saimme kuitenkin peliaikaa niille, jotka eivät ole liigassa niin paljon minuutteja saaneet. Siinä mielessä peli palveli oikein hyvin. Maajoukkuetta vastaan tempo on aina sen mukainen ja otteet fyysisempiä. Ottelu oli meille oikein hyvä harjoituspeli, Sihvonen kiitteli.

Hämeenlinnalaisista onnistuivat Johansson ohella maalinteossa myös Jouko Honkanen, Nico Jonaeson (1+2), Andris Blumbahs (2+0) ja Aleksanteri Ihalainen (1+1). Lauri Viitala syötti kaksi maalia.

Viron maajoukkue on Sihvosen mielestä Suomen pääsarjajoukkueiden (liiga ja divari) tasoa.

– Kyllä joukkue pääsarjoissa pystyisi pelaamaan.

Sihvosen mukaan hämeenlinnalaiset harjoittelivat maajoukkuetauon ensimmäisen viikon kovaa.

– Tämä ottelu oli sille iille hyvä piste. Ensi viikon keskitymme taas seuraavan viikonlopun sarjaotteluun Happeeta vastaan, päävalmentaja suunnitteli.

Viron maajoukkue kohtasi Steelersin nuoret jo lauantai-iltana. Sen ottelun vieraat voittivat 12–3. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic