Uutiset

Steelers hävisi taistellen

Steelersin naiset pelasivat lauantai-iltana ensimmäisen kotiottelunsa salibandyliigassa. Rutinoitunut Tapanilan Erä III vei molemmat sarjapisteet mukaansa tiukan väännön jälkeen 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

Tasokkaassa kamppailussa molempien joukkueiden maalivahdit onnistuivat. Steelersin Viivi Laine venyi pallon eteen 25 kertaa ja oli ehdottomasti kotijoukkueen paras pelaaja. Erän Jenni Mustakallio (17 torjuntaa) liimasi palloja uskomattoman taidokkaasti ja oli yksi vieraiden voiton takuunaisista.

Erän pelin sielu oli puolustaja Jenni Morottaja, joka loi liukuhihnalta tilanteita Steelers-maalille. Ensimmäisessä erässä Marika Salminen suti Morottajan passista pallon ohi tyhjän maalin, mutta toisessa erässä Salminen ei enää epäonnistunut Morottajan tarjoilusta, vaan täräytti pallon taidokkaasti suoraan ilmasta maaliin.

Morottaja suomi voitosta huolimatta niin joukkueensa kuin omaakin peliesitystä.

– Voittoon pitää olla tyytyväinen, mutta jos viimeistelymme on sellaista, että 98 prosenttia vedoista menee yli tai ohi, ei sillä kovin pitkälle pötkitä. Oma esitykseni oli keskinkertainen. Parempaan olisin pystynyt, jos pallo olisi vaan pysynyt paremmin lavassa. Kausi on tosin vasta alussa.

Förell onnistui

Avausmaalin jälkeen Erä otti vahvan otteen pelistä ja oli useampaan otteeseen lähellä karata kahden maalin johtoon. Steelers tuli kuitenkin kaksi minuuttia ennen toista erätaukoa tasoihin. Kovan hyökkäyspään karvauksen päätteeksi Katariina Niemi tarjoili pallon avopaikkaan Heidi Förellille.

Steelersin ensimmäisen osuman uudella areenalla ja samalla ottelun tasoitusmaalin tehnyt Förell oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Jokainen pelaaja antoi kentällä kaikkensa. Tämä oli huima parannus viime viikon sarja-avaukseen. Viivi pelasi meidän maalissa huikean pelin.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aivan viime minuuteille. Erän kokenut osasto nousi ratkaisuhetkillä esiin, kun Anna Yli-Kojolan lämäri upposi Steelers-maalin oikeaan yläkulmaan. Kotijoukkue pääsi vielä lopussa kuudella neljää vastaan yrittämään tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa yrityksestä jäi luu käteen.

Oppirahat on maksettava

Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Lähdimme rohkeasti antamaan painetta Erän puolustajille. Nousijaporukkana olisimme voineet lähteä pelaamaan tiivistä omaa päätä ja kärkkyä vain vastaiskuja. Meidän pelifilosofiamme on kuitenkin, että haluamme kehittää peliä.

– Mielestäni emme olleet pelissä yhtään tulosta huonompia. Molemmilla oli pelissä saman verran maalipaikkoja. Olen ihan tyytyväinen esitykseemme. Kausi on alussa. Nuoren joukkueen kanssa joudumme vielä maksamaan oppirahoja, spekuloi Kankaanpää. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic