Uutiset

Steelers hyvästeli …Iittala-hallin tappiolla

Yksi luku loppui lauantaina hämeenlinnalaisessa salibandyhistoriassa, kun Steelers hävisi viimeisen Divarin kotiottelunsa Iittala-hallissa kuopiolaiselle SB Welhoille maalein 4–10 (0–3, 4–5, 0–2). Ensi kaudella Steelers pelaa kotiottelunsa uudessa Pullerille valmistuvassa urheilutalossa.

Steelersin edeltäjä FT Trackers aloitti liigapelinsä Iittala-hallissa syksyllä 2005. Iittalassa oli tuolloin poikkeuksetta halli täynnä äänekkäitä kannattajia ja pian Iittala-halli nimettiin kauhujen taloksi. Huippuhetket kauhujen talossa koettiin kaudella 2006–07, jolloin Karo Kuussaaren luotsaama ryhmä taisteli Salibandyliigan välierissä SSV:n kanssa ja sijoittui lopulta neljänneksi. Tuolloin joukkueessa pelasivat muun muassa maajoukkuepelaajat Mika Savolainen ja Juho Järvinen.

Yksi ympyrä sulkeutui lauantaina myös Jani Järvisen osalta. Järvinen pelasi neljä kautta FT Trackersin kanssa Salibandyliigassa ja oli mukana ensimmäisessä Iittala-hallin liigaottelussa HIFK:ta vastaan syksyllä 2005. Lauantaina hän valmensi FT Trackersin paikan seurafuusiossa ottanutta Steelersiä Iittala-hallin viimeisessä ottelussa.

– Ensimmäiset vuodet täällä oli halli aina täynnä ja meteli oli kova. Silloin saatiin aikaan iso salibandybuumi. Nyt olisi hienoa siirtää se hurmos ensi syksynä uuteen halliin, Järvinen tuumi.

SB Welhoilla asenne kohdallaan

Steelers oli varmistanut sarjapaikkansa keskiviikkona voitolla M-Teamista, eikä kotijoukkueella ollut viimeisessä ottelussa panosta. SB Welhot tarvitsi ottelusta pisteen varmistaakseen paikkansa Salibandyliigan karsintoihin ja kuopiolaiset tulivat kovalla asenteella otteluun.

Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä, sillä Welhot hallitsi ottelua selvästi. Joukkueen parhaimmistoa oli kaksi maalia rangaistuslaukauksista tehnyt puolustaja Iiro Lankinen (3+1) ja Olli Taskinen (1+3). Kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Janne Ijäs, Risto Parikka, Joonas Jokipalo ja ensimmäisen maalin divaritasolla tehnyt Daniel Megyaszai.

– Welhot oli hyvin valmistautunut otteluun ja he pelasivat hyvää peliä. Kaikki kunnia heille, mutta meiltä meni suurin latinki keskiviikkona pois, Järvinen kommentoi.

Huikea joukkue

Steelersin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä. Järvinen nimettiin valmentajaksi vasta seitsemän viikkoa ennen kauden alkua, joten joukkueen valmistautuminen kauteen ei ollut optimaalinen.

– Lähdimme kauteen takamatkalta, mutta onnistuimme kauden aikana kasvamaan joukkueena ja lunastimme sarjapaikan ensi vuodeksi. Tämä oli huikea joukkue. Emme olleet sarjan taitavin joukkue, mutta luonnetta meillä oli, Järvinen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020