Uutiset

Steelers hyvästeli liigan jumbopaikan

Steelers avasi pistetilinsä naisten salibandyliigan 11. ottelussaan kukistamalla SB Vantaan maalein 7–4 (2–2, 3–0, 2–2). Samalla teräsnaiset hyvästelivät sarjan jumbopaikan ohittamalla lauantaisen vastustajansa paremman maalieron turvin.

Kotijoukkue oli vastustajaansa edellä pelin jokaisella osa-alueella. Jalka liikkui, hyvät syöttökuviot avasivat maalipaikkoja ja tällä kertaa viimeistelykin oli tehokasta. Steelersin hyökkääjistä maalinteossa onnistuivat Sanna Roisko, Roosa Kankare ja Meri Jokinen.

Puolustajat tehokkaina

Steelers tuli peliin hyvin valmistautuneena. Sillä oli ensimmäisen viiden minuutin aikana seitsemän loistavaa maalipaikkaa. Niistä onnistuivat yllättävät pelaajat. Reikäpallon verkon perukoille toimittivat kauden avausmaalinsa iskeneet kolmosketjun puolustajat Veera Pellikka ja Kirsikka Kiviranta.

Pellikka yllätti lähinnä itsensä kauden ensimmäisessä pisteiden saalistuksessaan.

– Olin oikeana pakkina maalin edessä, missä en yleensä peleissä ole. Ninja näki hyvin tyhjän tilan ja siitä sitten neppasin takakulmaan, kehui kapteeni Pellikka varakapteeniaan Ninja Lindholmia oivasta syötöstä maalin takaa.

– Olimme päättäneet tänään näyttää ja lähteä peliin kovaa. Jo hallille tullessa kaikilla oli sellainen tunne, että tänään tulee ensimmäinen voitto. Meillä on ollut mahdollisuus voittaa aikaisemminkin. Emme ole silloin vaan onnistuneet pelaamaan hyvin täyttä 60 minuuttia, mutta tänään se onnistui, jutteli Pellikka.

Hyvästä valmistautumisesta kaikki lähti liikkeelle myös päävalmentaja Toni Kankaanpään pelianalyysissä.

– Kaj Palmroth ja miesten edustusjoukkue olivat nostattamassa omilla tahoillaan tunnelmaa. Niillä saimme pelin alkuun energiatason, joka näkyi kentällä. Me olimme todella hyviä. Kaikilla oli hirveä halu voittaa tänään. Ensimmäiset 15 minuuttia peli oli täysin yhtä maalia.

Steelersin puolustajista myös Tiia Leppänen ja Laura Parikka onnistuivat maalinteossa.

– Nyt pakit laukoivat paljon. He tekivät juuri sitä mitä käskettiinkin. Se oli positiivinen juttu, kehui Kankaanpää alakerran kalustoaan.

Rautanen taattua rautaa

Vantaalaisten kaikki kaikessa oli Jenni Rautanen (1+2). Hän nousi liigan pistepörssissä jo kolmanneksi kovilla tehoilla 14+10=24.

– Emme laittaneet Rautaselle mitään takkia päälle. Tiesimme, että pallon saadessaan hän laittaa sen takatolpalle tyhjiin tai sitten yläpesään, antoi Kankaanpää tunnustusta vantaalaisten ykköspyssylle.

Steelersin seuraavana tavoitteena on nousta sarjataulukossa pykälää ylemmäksi kymmenenneksi. Mahdollisuus siihen tulee viikon kuluttua lauantaina, kun tuota sijoitusta hallussaan pitävä TPS saapuu Hämeenlinnaan teräsnaisten vieraaksi. (HäSa)

Asiasanat